Mongo

Fan allt raderades som jag skrev, piss data ska FAN KÖPA EN NY SEN HAHA

Ja skrev iallafall att idag har jag varit inne på jobbet och haft HLR de var trevligt, sen åkte jag hem vila i ca 2 timmar sen ringde syrran och väcke mig.

Ska jobba med Sussi och Anesa i natt, sen ledig fram till fre nästa vecka, skönt.

Har varit ute på promenix med filippa blåste som attan, sen var vi ute i trädgården och hon gunga o lekte, imorrn ska Adde köpa sandlåda och sand samt en pool till Filippa sen är helgen räddad:)

Imorrn är det valborg, då ska vi se elden här i Värsås, ev går jag med Vicky vet ej ännu, vi ska höras imorrn.

Var där på en fika igår, trevligt.

Annmarie och hennes kids kommer förbi en snabbis, ska ha Ebba ute i hundgården då så hon inte blir nervös. De är skönt nu för henne då hon kan njuta i värmen o solen.

Adde pratade med en hundpsykolog och det var givande, Både han och vet tycker ju vi verkligen gjort vad vi kunnat så de känns skönt och bra att . Tyvärr blev det för mycket  stress och då kan de bli så här :(

Nä ska lägga Filippa tidigare nu för hon e super tröttis, tvätta av henne lite samt ge henne välling sen är kl närmare 19.00 då kan jag hinna vila innan jobbet:)

trevlig kväll...

 skön bild på Filippa

bakifrån

Skön dag

Igår som sagt fick syrran hund valpar eller valp, blev  bara en liten tik, hehe ja lite förvånad vart man ju. Inte ofta man hör de får en bara, Hanen måste haft lösa skott haha, tur han träffa med en iallafall. En svart pudel tik kul:) tror namnet blir Polly eller Sally vet ej vilket de blev Isa som valt.

Annars så gick jag hem till Ulle idag 3 km dit och 5 km hem, så lite fusk med kaffepaus men ändå, jag e stolt jag lyckas gå så pass långt ändå, ramla gjorde jag med i gruset de vart halt, haha. Cilla & Melwin kommer imorrn skulle bli fint väder så då ska vi sitta ute på baksidan, tänkte fixa rabarberpaj tills hon kommer :)  Melwin gungar

 bjöd på rabarber paj & vaniljvisp mm gott gott

Cilla

Har även lagt ut valpannons på blocket Virago är inte med i den annonsen, kommer göra en separat annons vid senare tillfälle, då jag vill se hur hon blir.

Nej nu ska jag slö vid tv.n, Lettland gjorde precis 2-1 fasen me...

Heja Sverige...

Varmt varm varmt

Jobbat hela helgen, idag kom jag hem ca halv fem, prata med syrran Fia har nog börjat starta sin valpning, sammandragningar osv. Snacka lite med henne, kom hem åt mat som Adde fixat kyckling ris, och egen gjord svampsås med bacon i gott var det :)

Sen klippte vi klorna på små valparna, de är dags att börja vid 2 veckors ålder gick kanon bra, hade en liten klotång sen förut. Gick ut en promenad med Filippa så skönt ute, sen blev vi kvar och lekte  på trädgården gunga och kolla in tomten.

Prata med syrran nu första valpen har anlänt en liten svart pudel på 190 g kul grattis Fia :)

    syrrans nya hästsläppet snyggt

ska ta Filippa hon protesterar hej vilt hej hopp

Inhägnat område

Filippa får egen lekplats

Filippa & pappa testar nya gungan
 Här kanske nya solstället blir

 Mellan jordkällare o hus ska en gång bli till nya altan vi förhoppningsvis ska bygga

 hit har cafe bordet flyttats för stunden. skulle kunna ha massor av olika utemöbler på tomten då man har fina o mysiga platser både här o där :)

 Filippa tycker trappan e spännande

 Gunga var kul

 tjohoo

 Filippa rider/gungar älg  leker vid bordet

 ehhhhh vad då!!! sa du till mig ;)

Lite mer bilder, kolla längre ner valp bilder inlagda

 trollungen Filippa

 pappa busar med Filippa

 Filippa ritar

 Filippa trött nu, busar med mamma

 Sötnos

 sitter väl här då

 roligare och stå...

Nu har Filippa somnat och jag kunde fixa in korten, Adde har åkt till stan. Trevlig lör ...Hej hej

Valparna 2 veckor

Nu är valparna 2 veckor och har öppnat ögonen lite vikt och kort kommer på valparna här nedan, vi har bara nu tagit en ca vikt för valparna vill gärna inte vara stilla :) men ändå så man ser att de gått upp.

Vi börjar med killarna/hanarna

 Hetfield 1,1 kg lugnet själv

 sötnos va?

 Ozzy 1 kg undrande

 Ozzy

 Dickinson 1050 g

 Dickinson cooling

Tjejerna/tikarna

 Maiden 1 kg

 Maiden sötisen

 Kelly lovley :) 1,1 kg

Kelly

 Janis "gaphals" :) 1.2 kg (tungviktaren )

 Janis

sist o minst Virago tik

 Virago "våran kämpe" vikt pendlar på denna lilla upp o ner, snart hoppas vi hon kan äta upp sig när de börjar äta själva, ¨då hon är hälften så stor som de andra.

 Virago minst men livligast och den som först öppnade ögonen.

 valplådan rengjord o fin :)

 Mamma Ebba

Morsning korsning

God morgon god morgon vilket vackert väder soolen skiner idag oboy ....:) Ja då var det lördag, jobbar vid 15.00 skönt lite har man ju av dagen även om det kanske inte kommer hända så mycket, bilen har vi inte fått tillbaka så vi kan ju inte åka in till shoppingen som är i Skövde idag, lite synd.

PÅ jobbet var det rätt mycket att göra igår, men ngn ggn ska de väl vara det med , ser kanske inte fram emot sön morgon hehe. Nä nu ska jag kolla vidare på lite hus, känns skönt med lite olika bredgrader nu på tittandet, sen har man ju ingenaning om när var och om de blir ngn flytt inom snart tid eller framtid. Som sagt de visar sig, ja snar tid lär det inte bli då jag sagt att huset här ska vara i relativt tipp topp o det tar ju sin tid.

Vi har tänkt att köpa kyl/frys spis fläkt för skattepengarna, samt nya handtag ny kran till diskhon samt lägga om golvet, måla detaljerna vid luckor samt tapetsera sen blir köket kanon fint som nytt bara luckorna som blir kvar o de är egentligen inget fel på.

Toalett kommer bli klart till sommaren hoppas jag, blir plastmatta på golv och klinkers vägg, hoppas få plats med en tvättmaskin inne, glasdörrar till dusch samt ny toastol och handfat modell roligare än vanliga tråkiga man har idag.

kulvert/panna är nu beställt som sagt kommer i mitten på maj, grävning ska ske innan dess.

jag o Adde måste göra klart övervåning grrrrrrrrrr, måla och göra klart väggen sätta dit vikdörren

trappa ska målas, golv läggs i hall i samma veva ska köksgolvet bytas, målas ev i hallen måla över panelen med vit färg. riva ner hatthylla nya krokar ska upp (har dessa redan) blir en betjänt också (har den redan) ett skoskåp ska köpas.

Vardagsrum har vi bestämmt o lägga nytt golv, ev kommer vi bygga vägg så Filippa får den delen av vardagsrummet, allt för o underlätta och att de ska se bättre ut, en o ha massa skit överallt.  Blir galen på det. hehe

Som tur är det inte så stora saker vi ska göra egentligen , utan man får ju ta de pengar man har, som sagt köket blir ju dyrare, men med skattepengarna e det löst.

Sen måla e ju inte speciellt dyrt, golven blir ju lite kostsamma, men de får vi ta av sparpengar. De blir ju en hel del pengar ned i huset men vi hoppas samtidigt få tillbaka dem  den dagen vi säljer om de blir så. 

Ngt jag vill prioretera utomhus är en altandörr från köket och ett altandäck som ska ordnas där, de är ute projektet utom att måla hus då:)

vi har o göra eller???? hehe ja har man hus så finns det  alltid o göra.

hej hopp
Jobbar helg

Då ver det dags att jobba igen, skönt att få komma ifrån allt här hemma. Göra lite nytta om inte annat o tjäna lite pengar hehe, aldrig fel. Lönehöjningen kom och jag hade väl förväntat mig lite mer kanske, men o andra sidan fick jag mer än visa andra och har varit på mammaledighet har ju inte presterat ngt på jobbet , så jag ska vara  nöjd. Inte många som säger att de är nöjda med lönen hehe, men som sagt min lön har höjts ca 3000 kr sen jag gick på mamma ledigheten och jag har ju inte "jobbat" under denna tid med höjdlön, förrutom nu då. Nu märker man att jag jobbar mindre får ut nästan lika mycket som om  jag skulle jobba 80-85%  helt okej jobbar ju bara 50%

Vill jag vara extra pengakåt kan jag jobba heltid då skulle jag väl gå upp mellan 4500-5500 rent i mån, men nä de är rätt skönt o vara hemma medans man kan ändå, jobba lite o vara hemma lite optimalt för mig. Kommer iofs gå upp till 75% efter jul kan jag tänka då jag bara har 50% året ut efter överenskommelse med chefen.
 
Annars har veckan som sagt varit fullt ös, utvecklingsamtal med både Terese och Emelie, Terese har tappat lite fokus, tror de har mycket att göra med att de växer o mognar på ett annat sätt nu, hon lägger fokus på anntat som kompisar o killar mm, skolarbetet blir lite lidande, men hon är inte efter på ngtvis utan bara tappat lite koncentration helt enkelt, tur det är sommarlov snart:)

Emelie går de också okej för, trots alla omständigheter, vi sa att de saker hon ligger efter med, skriva ner på lapp sen boka av vart eftersom hon gjort klart uppgifterna, de är hennes svaghet att de blir lite saker som hamnar i släp, samt utnyttja LÄSTIMMAN = läxhjälp i skolan.

De ska åka till Tyskland i höst, allt betalt vilka lyllos :) skolan betalar fickpengar o allt. Emelie har bra på servering och hotell i betygen vilket e kul att se då hon verkligen tycker om att servera osv. De är ju det hon kommer välja inriktning på nu eller hon har valt den inriktningen. Läraren tycker Emelie är en trevlig sprallig o lättsam tjej att ha o göra med:)

Barnen åker till Pierre idag, bra då Ebba får lite lugnare runt sig. Just nu ligger hon i solen o gottar sig. Fotbollen drar i ggn på allvar nu med, så man har att göra. Stallet är 3 ggr kvar innan sommarlovsuppehåll så får vi se sen om de blir fortsatt för Terese.

Vi har äntligen beställt pellets/combipanna med tillbehör lev imitten av maj, så jag o Adde måste få tummen ur och fixa klart övervåningen, vi har ju köpt vikdörr till chris rum, så nu är det"bara" vägen som ska upp och sista tapetseringen.

Vi ska sälja soffan och vår bokhylla, ska se om syrran vill ha det. Ska köpa nya möbler  när de börjar bli klart här, de kommer ju hit i slutet på juli troligtvis ev om de tar med kärra så kan de ta med det då om de känner för det.

Nej nu har jag skrivit  lite eftersom jag ej hunnit med denna vecka, idag kommer förhoppningsvis vi veta vad bilen går på, hoppas inte mer än jag tror , sen bär det av att köpa tvättmaskin. Inte i dag när bilen är klar.

Ha en trevlig helg alla, jag ska ju jobba så jag vet vad jag har att göra;)

Kommer ju bli sommar värme nu, så grilla lär de ju bli söndag iallafall...

Hej hopp


Bilder

 ny gammalt Både Emelie & Terese har haft detta lilla sminkbord, nu är det Filippas tur att använda den :)

 visst e jag söt :)

 gott o roligt o borsta tänderna

 Filippa leker

 ibland får man ställa upp, haha  nya gungställningen (snyggare nu )

lek med boll

sparka boll

 Maiden börjar öppna ögonen 23/4

Virago var den förste att öppna 22/4

 Terese & Chris...

Fullt upp i kaoset

ja denna vecka har varit en mardrömsvecka saker som gått sönder, tvättmaskin, bilen på service o kamremsbyte samt de hände ngt med motorn där kul kul.  En massa skit rent sagt...där av dålig uppdatering.

Hej hopp

skit

Idag får man åka in till stan köpa ny tvättmaskin den andra gick sönder...

då har man shoppat

ja då blev man ngr tusen fattigare, handlade cancan gungställning till Filippa, stängsel och stolpar, bord och stolar och en vikdörr till chris rum istället för vanlig dörr, blir iofs lite dyrare med vikdörr men mycket smidigare då de inte tar så mycket plats.

Så Adde har att göra ute sen, jag ska fixa mat blir korvstroganoff idag med makaroner barnen gillar de bättre än ris, mig kvittar det. Jag e ändå inte så förtjust i korv.  Så ris eller makaroner kvittar ju. Kom på förresten vi skulle ju ha spiraler de har nog Adde glömt med, hehe vi köpte på maxi när de kosta 1 kr st då tog vi vanliga spiraler samt ngr med olika färgsättningar lite kul o ha annat än de vanliga tråkiga alltid ;)

Terese har fotbolls träning idag, vart fan e fotbollsskorna? aj aj ingenaning får åka till Pierre och hoppas han vet vart han har sina (Terese)Själv ska jag gotta mig och se 2 avsnitt av desperata hemmafruar som jag missa i tis då jag jobba natt, underbar avkoppling älskar den serien :)

Imorrn jobbar jag kväll, åker lite tidigare än vanligt då jag ska vara med i en studie som Åsa R har (jobbarkompis) som hon gör i sitt skolarbete, eller forskar program ska jag väl säga.

Nu ska jag värma på kaffet hej hej

Stängsla in

Idag ska vi försöka stängsla in eller rättare sagt stängsla av delar av trädgården, då vi inte vill springa efter Filippa runt hela gården. Ska fixa en lekhörna till henne så de blir lite roligare för henne med gungor & sandlåda för man får bara jaga henne hela tiden hehe inte kul så stoppar hon grus/sten i mun osv, usha.

Vårat ute bord flög ju sönder förra året med samt parasolet, så ska kolla på ett nytt bord, blir inget märkvärdigt utan ngt billigt skit bord, har ju såna vanliga plast stolar (billig) variant så de blir ngt som passar dem. Egentligen vill jag köpa ett nytt set, men de får nog bli den dagen om vi får upp altan vid köket i såfall. Vi får se hur långt vi hinner här. Mycket som ska göras o fixas o pengar som ska plöjas ner i kåken.

I slutet av mån kommer smidner o gräver sen kommer rörkrökarn o fixar med kulvert o combipanna, vi ska elda med pellets, funkar även med ved. Ska bli skönt att få jämn värme i huset. Sen i maj kan jag tänka blir det att få nytt badrum, skönt de är så sunkigt de man har urk. Vi har sett ut vilka badrums möbler vi ska ha, (tror de blir dem) blir nog snyggt, bra mycket bättre än de man har nu iallafall haha.

Nästa år hoppas jag vi kan köpa husvagn, vet ju vilket märke jag vill ha som är prisvärt. Hade vi inte haft så mycket o göra denna sommar hade jag kunnat tänka mig o köpa en nu, men de skiter sig.

Imorrn ska forden byta kamrem samt service, hade iofs varit roligare att lägga pengar på annat då de finns massor jag vill lägga pengar på. Men men man kan inte få allt direkt.

Nu ska jag in i duschen....

Hej hopp

Valparna 1 vecka

Nu kommer bilder på valparna 1 vecka gammla, ser likadana ut som de gjort hela tiden men lite tjockare bara utom lille virago, de namnet stavar jag fel hela tiden hehe. Som sagt hon har gjort en hel omvändning från att nästan varit närmare döden till att nu vara en riktig liten kämpe o fighter, de känns bra, barnen tycker bäst om henne pga liknar mest sin mamma (Ebba)

Själv tycker jag "kelly" har ett underbart fint utseende, hon är den enda som har hel mörk nos en riktig skönhet tycker jag :) men som sagt ngn favvo har jag inte skaffat mig, o lika bra de då alla ska säljas. Sen är dte säkert svårare ju tiden blir o valparna blir större och får sina egna personligheter.

Men här kommer lite bilder tagna idag då de är exakt 1 vecka.

 Janis (tik) Maiden (tik)

 Söta Kelly (tik)

 minstingen Virago

 Dickinson (hane)

 Ozzy (hane)

 Budda (Hetfield) den störste hanen

 Dickinson och Ozzy myser ;)

 Madonnas avslappnade stil

 Hetfield njuter

 Filippa vill vara med valparna

 busungen

 vin kväll med Ulle  Ebba som smalnat av efter valpningen

 My hero Adde ;) puss puss  Terre cooling :)

 chris på cykelfärd

 vår ingång, här ska namnet Björkelund komma upp, ni vet gårdskylt som så många har, kanon fint o ha en där tror jag. Ska riva ner grindstolparna och ev fixa nya så man kan köra in med bil där, för ibland blockerar lastbilarna vid sågen våran infart :(

Det var bilder för nu, sen ska vi fixa i trädgården när Adde kommer hem, han ska fixa upp studsmattan sen är det ju grillväder med, jag ska göra Jims krabbsallad(eller röra) mmmm så jäkla god.

Ja ja nu ska jag fixa vidare, Filippa sover...hej hopp trevlig lördag

Pimpla vin

ja då var dagen snart slut, missa o säga att Emelie fått feriepraktik i Värsås under 3 veckor på värsås förskola kanon bra ju :) så hon får känna på och tjäna lite pengar. Ulle kommer ev förbi hon var sugen o tjöta o dricka vin.
 
Chris ska på gokart kalas imorrn, Terese ska rida Pierre tar henne dit skönt slipper jag åka med Filippa då Adde jobbar.t

sen blir det grillat, har fått ngr intresse anmälningar nu på valparna får se hur de blir innan man lägger ut på blocket. dags att lägga filippa hon hänger över mig här
 
trevlig kväll

Seg dag

Fy vilken seg dag, gick upp tidigt käka frulle, åkte till maxi köpte helgens mat samt födelsedagspresent till en klasskompis till Chris. Har typ inte gjort ngt vettigt alls, skit tråkigt....blääääääää

Nej nu ska jag slappa vidare hej hopp

Valparna bilder

här kommer lite bilder på valparna samt har vi  namngett dem för att hålla  koll på dem lättare.

Vi börjar med hanarna då de bara 3 st

Dickinson    
Hetfield   Ozzy   

De var killarna

Nu kommer tjejernaMaiden   Kelly   

Janis   
Viagro     (den minste som stödmatas)


de var alla tagna. idag den 16/4

 stolta mamma Ebba med sina valpar

Hinner inte med

Ja dagarna går och man hinner knappt sitta här, vissa dagare blir inget skrivet andra mer. I Tis fick syrran nytt ep anfall inte kul sen skulle man jobba på det, ska fan köpa en mobil till henne o hänga runt halsen som en nyckel som hon får ha på sig, blir ju skitis ju när hon inte svarar osv. usha. Eftersom de inte är under kontroll så blir man ju nervös.

Jobba natten mellan tis-ons oj de var super lugnt, var inne på neuro med Petra bra val :) Annars så är det inte så mycket som händer, får ju handmata den lilla virago som jag tog  till vetrinären igår, hon tyckte de var ett svårt val pga valpen ändå verkar med och inte lida, nä de är allt en liten kämpe där av namnet Virago = female warrior så vi stödmatar och så får hon försöka dia Ebba, de andra valparna vill absolut INTE ha flaskan haha posetivt de iallafall.

Vet tyckte valpisarna var så söta så hon såg fram emot när vi ska chippa o vet besikta senare, hon var bra sugen på en. Ja de märks när vi kommer finns det ngn hane kvar då så kan hon ev tänka sig en. De märks väl då haha. Super trevlig tjej vi behövde inte betala heller så de var ju riktigt bra.

Nä nu ska jag fortsätta här, ha de gott o trevlig dag

Snart dags

Nu har jag ring agria och fixat med dolda fel försäkran, skönt de.Ska iväg till destrikt vet nu i tibro, kolla på den lilla valpen. Tar med alla så de får kolla de andra med när jag ändå ska dit lika skönt de.

Nu ska jag fixa o packa in  allt i bilen hej hopp så länge.

Ny dag

Ja fy ingen sömn får man ju direkt, uppe o mata den lilla viagro i  natt  x fler vaknade ju hela tiden av pipandes valpar hehe. Imorrn ska vi till vet, skulle vilja åka dit idag egentligen men men tror väl inget händer varken från eller till att vi väntar en dag.

Så imorrn kl 15.00 ska jag ta med mig valparna och Ebba så de får titta på den klena lilla valpen och sen jämföra med ngr av syskonen. Förmodligen kan de vara medfödd missbildning som man ej ser eller så mer som jag tror hjärnskada.
Viagro går upp i vikt men har ju svår att dia och hålla kvar spenen i mun. Känns som den inte har den sugkraften.

Men nappflaska eller som vi har pip hehe går bra, skiter o pinkar gör hon med i stora lass, jaja nu ska jag fixa vidare här ha de gott  så länge.

ps ikväll jobbar man natt, skönt att  Adde får ha en vaken natt med valpen nu

 valp bilder

 mera bilder

  Adde sover hehe  lill budda nassar

phu vilket jobb

dag 3 valparna växer och frodas, alla utom en. Den har svårt att dia så vi får stödmata oc hjälpa till vid diandet. Imorrn tar vi kontakt med destrikt vet igen och ber de kolla upp valpen, sen får vi se hur de blir. Tråkigt då vi verkligen försökt och göra de vi kan.

Annars händer inte mycket, Adde har fixat i trädgården hela dagen o varit duktig, jag har städat köket o matat den lille viagro ;) städat valplådan och sen grilla vi, gott gott. Pratat med Jenny i tele i dag säkert närmare 4 tim allt som allt haha ja vad säger man, har man inte pratat på länge kan man skvallra mycket o länge trevlig var de iallafall o snacka.

Som sagt hoppas jag kan komma bort igenom till Jenny i sommar efter valp lev e klar o allt så vi kan vina lite o ha de som förr ;) hehe martini o cigg do u remember:) eller ett glas vitt.

under kvällen har jag kollat på film, min brors flickvän hette den, var helt okej o slänga ögat på, men nu är det dags att bege sig till bedden, förresten har fått en till som är intresserad av valp , ja eller personen i fråga hörde av sig om det iallafall, alltid trevligt. Får se hur de går sen. Nu ska de bara överleva och ha de gott hoppas jag.

God natt ...

Valpningen började långfredagen

Ja nu ska vi göra en resume, Ebba började skaka vid 14.00 på långfredagen, varför visste jag ej, fick svaret senare av syrran, när tempen sjunkit så är det naturligt. Tog tempen innan jag åkte till jobbet  kl 14.30 då var den 36.2 där av darrning/skaknigen.

Pratade med Adde under kvällen ca 17.00 då var Ebba lite orolig. Maten åt hon men inte med ngt jätte intresse.

21.30 börjar hon bädda sin valplåda, ville inte ha maten (kors) samt börja hjässa (då förstod vi att ngt var på G)
Jag tänkte mer att jaja öppninskede första ggns tik tar ett bra tag, kanske blir imorrn efm lagom till jag slutat jobba :)
De trodde inte Adde,jag gick iallafall upp och la mig. Hörde Ebba vid 00.00 slaget hon höll på o dona o ha sig ;) somna om, sen kom Adde viftandes med mobilen i min feja, Ebba har fått en valp. Jisses jag vart klar vaken, jag som skulle jobba kl 7.00 gick upp ca 04.30 men klar man vill ju vara med.

Första valpen kom alltså 04.17 en Tik svart med en vit prick vid nacken och även bringan vikt ca 325 (lite oviss vikt)   Virago

Nummer 2 kom kl 05.00 en Tik till med vit bläs vit på svans tippen vikt 290  

Nummer 3  kom 05.35 Hane stort vitt huvud svart fläck ovan öga vit bringa vikt  310   sover sött (hane)

Nummer 4 kom 05.45  Hane tigrerad vit strimma ansikte  vita tassar vikt 250

Nummer 5 kom 06.10 Tik  svart med vit bringa vikt 293   

Nummer 6 Hane 06.30 svart med vit bringa,mage ev tigrerad  vikt 243   bröderna 3 st

Nummer 7 Tik 06.38 Tik lite vit på bringan svart eller tigrerad vikt 255  

Nummer 8  kl 7.10 Tik vitt huvud vit hö fram ben svart fläck öga vikt 273

Jag hann se från 05.00 till 06.30 alltså totalt 5 födslar så jag är nöjd med det.

Ebba fixa allt galant, inte ett ljud av att hon hade ont eller ngt annat de bara kom, inte ens under natten hade hon gjort ngt märkvärdigt väsen av sig och hade hon gjort det hade man ju förstått de ändå, snacka om duktig, vi är JÄTTE STOLTA.

Ebba har fixat de mesta ätit upp moderkakan samt naggat av navelsträngen, Adde har hjälp med sax och klippt upp hinnorna så inte valpen ska kvävas. Bättre ta de säkra före de osäkra kände vi.

Vi hade även barnen hemma samt pierre med moder så de var mycket folk för Ebba, därför har vi sagt att första veckan vill vi ha det lugnt för Ebbas skull, valparna är ju skit samma, de varken hör eller ser. Men Ebba blir orolig, de räcker att vi håller på och kollar med en valp som "blivit " dålig.

Vi har inga barn hemma heller så de passar ypperligt att Ebba kan få det lugnet då utan massa besök, får ju tänka på vad som är bäst för henne inte att alla vill se på valparna. Får hela tiden för frågan om att alla vill se, med risk att vi bjuder in alla har vi kanske en hund som blir aggresiv och mer vaktig de vill vi absolut INTE.

Valparna finns här ett bra tag så de finns tid att komma och titta :) Får ju tänka att Ebba är första ggns mamma helt nytt för henne allt detta.

Tyvärr har vi ju också en valp som är lite klenare än de andra, vi har matat med vaniljyoggi o välling de vi haft hemma, de funka ok, som tur är har vi ju pip o ge henne det i. Adde har sett till att hon fått di från Ebba och jag har stöd matat vilket jobb. Verkar vara lite piggare nu igen men det går upp o ner. Jag vill ge henne namnet Hope, men Adde ville ha ett annat för Hopp lantinska namnet Virago = female warrior.

Vi gör som sagt allt vi kan för den lilla, ska in imorgon och köpa ersättning, vi har även pratat med vetrinären.

Nu är det bara att hoppas den lilla ska bli starkare och klara sig.

Det var väl de mesta om Ebbas valpning summa sumerum  allt gick fort och kanon 8 valpar på ca 3 tim..

Bilder kommer på respektive valp med vikt osv..God Natt  påsk valparna kom på påskaftons morgon :)

Bilder på valparna

Kommer uppdatera och skriva hur de hela börja osv, en annan dag, nu e jag bara trött efter att gått upp tidigt för att sen åka och jobba. Ska jobba imorrn med, så visar lite valp bilder till en början.

mer uppdatering under helgen..

Men va i helv.... SURPRISE!!!

Hej igen..


Hon fick visst en till (ebba alltså) under tiden som jag satt här o skrev förut.. tyckte att det va en jag inte kände igen och började räkna antalet hehe

Snacka om att vara diskret av sig.. jag sitter 2 meter ifrån henne ock skriver, iofs så är det ju en vägg där men dörren är ju helt öppen, men jag har ändå inte hört att hon fick en till... Helt otroligt!


Barnmorskan Adde har ordet

Tjoho!

Barnmorskan adde här. Nu kl 7.00 tror jag att alla valpar har kommit. Den sista kom lagom till att kerstin skrapade rutorna på min pimpade peugeot. nu ligger ebba trött och diar valparna. Första intrycket är att valp nr 3, som förmodligen får namnet Whitesnake, verkar vara ett matvrak. Han har legat vid ebbas tutte bra länge nu.  


I övrigt så har allt gått bra. Ebba har varit super super super duktig och hon verkar inte ha haft så ont och hon har skött valpningen nästan helt själv och jag har knappt behövt ingripa något alls.

Så nu är det dags för femte koppen kaffe och sen sätta sig och kika på valparna och se till att alla får dia.
hur många valpar blev tänker du...
Räkna antalet "och" i ovanstående text , lägg sedan på två. Hur många blev det? :)

Valparna kommer

än så länge har vi fått EN VALP  som såg dagens ljus kl 04.15 Ebba har fixat allt själv medans vi sovit, ehhh Adde vakna av att de var ngt som pep, en liten valp har tittat ut :) svart med vit bringa och lite vit nackprick en tik.

återkommer mer sen..nu ska de drickas kaffe, jag ska jobba om ngn timme. hej hej

kl 05.00 en till svart och mer vita tecken  en tik....

05.35 en kanon fin hane kommer ut, med massor av vitt  :)

05. 45 en hane till kommer med rask fart, ngt mindre än de andra svart med vit bläs

fasen vad stolt man är över Ebba nästan tårögd ju :) så duktig e hon...

3 e tiken kom fram 06.10 mer svart än vit.

PÅ G

till jobbet alltså, inget som hänt ännu, just ja ska ta tempen på Ebba innan jag drar, Adde fixar min matlåda så nu ska jag dra, Ebba äter lite mindre och lämna faktiskt lite kvar, ovanligt. Får se kanske börjar de hända ngt.

Ha en härlig långfredag...

 Ebbas nya valplåda

 stor och bra

 Ebba trötter, tungt nu de sista dagarna :)

Hej hopp måste dra mig..

Dag 61 inga valpar på G

Tänkte göra en sammanställning av temparna dessa sista dagar, kommer förmodligen inte hinna skriva så mycket under helgen då jag jobbar och det är ju påskmys med godmat och påskägg ;) hehe.

När jag kommer till jobbet ikväll borde de vänta ett stort påskägg till oss som jobbar i påsk så brukar det vara och hoppas att vi kan smaska lite gott ikväll. På spisen sjuder köttgrytan som vi ska äta innan jag åker, gott det var ett tag sedan jag gjorde det.

Adde har gjort en stor valplåda för valparna och Ebba, vi tog bort Chris stora garderob uppe så tog vi delarna av den, blev ju kanon bra :) Ebba kan nu ha den röda och föda i sen när valparna blir  större får de flytta till den andra lådan.

Ebbas temp de olika dagarna

Mån 37,5  kl 14.00 första ggn vi testa (låg tempad?)

Tis 37,5 kl 10.00 - 37.6 kl 19.00

Ons 37,1 kl 14.30 - 36.7 kl 19.00 tror inte den stämmde 37.7 kl 20.30

Tor 36.2 kl 12.00 (förmodligen fel) 36.4 kl 16.00 - 36.8 kl 17.15 - 36.6 kl 22.00 skulle de stämma ska Ebba valpa snart? ( tror ej på tempen så mycket) går mer på allmäntillståndet.

Fre 36.8 kl 9.00 ska ta en innan jag åker till jobbet runt 14.00 återkommer då.

Allt lugnt på fronten

Dag 60 är Ebba  i  nu, äter som vanligt vilar som vanligt , inget som tyder att ngt är på G.  mat glad är hon ju så det kommer säkert inte ändras i huvudtaget. Tempen varierar lite upp o ner, litar nog inte fullt på den, vet  ej om jag tempar rätt haha. Men idag har hon legat på 36.7 - 36, 4 då ska det ju tyda på att det ska hända ngt inom 24 tim och det tror jag inte de gör, för som sagt här märks inget alls.

Annars har vi firat lite påsk med barnen idag, de har letat påskägg på tomten vi har ätit god påsktårta, barnen åker ju till Pierre imorrn så vi tyckte vi kunde ha lite påskmys idag på skärtorsdagen. Sen har de varit barnförbud på förmiddagen här hehe barnen fick gå till kompisar för Filippa har sovit så dåligt när de varit kompisar här hemma så idag har hon sovit riktig bra. Inga påsk kärringar har hittat hit , bara mina egna :)

 (Adde förklarar vilket håll påskäggen inte är åt ;)

 Chris hitta sitt .

 Även Terese hitta sitt tillslut.

 påskfikat med tårta mm gott.

Tårta mmm gott haha.


   Glad Påsk


Hoppas kunna bygga nytt ngn ggn i framtiden, men mycket ska klaffa..

En riktigt Glad Påsk till Er Alla...

jag ska jobba och tjäna fina pengar hela helgen ;)


Guld blev det!!!grattis grattis

Tjohoooooo guld till färjestad


Blir det guld?

Ja då drar det i ggnt strax, vi får väl se om de blir guld ikväll för färjestad.

Dagen har annars varit händelserik, var in till kss med Chris då han fått ngt i ögat, var med han till ögon mottagningen, som tur var de ingen skada men han fick ögon salva mot  så de inte blir infektion. Brandlarmet gick också så vi fick utrymma,kul kul tog bara 2 timmar innan allt var klart.

Prata en snabbis med syrran, Fia ska ha valpar så 2 veckor efter Ebba anländer hennes valpar de såg 2 st iallafall, kul tycker vi då Fia trots allt är 5 år och detta blir första och enda kullen.

Tog kvälls temp på Ebba 36.7 lite lite undra om jag hade den rätt? eller kan de vara början på ngt?  Ja de återstår att se. Hon är som vanligt annars, fiser och har de bra. haha

Nä dags att dra till macken...trevlig kväll och hejja färjestad nu då ;)

Dag 59

Inga valpar i sikte, hehe inte för att jag tror de heller men nu är det ju bara en evig väntan. Man tittar om de är ngr tecken som att de är på G osv, men inte då.

Man ser hur valparna ligger där inne och de buktas ut utanpå magen, ser lite kul ut. Har inte kunnat ta btempen än då Ebba inte gillar den hon vill inte vara stilla så får vänta tills Adde kommer. Testa och fick 36.5 men jag kom nog inte helt in och rätt haha skulle hon ha den tempen så måste jag säga de e ju konstigt om hon inte visa ngr tecken alls? Så jag har mätt fel.

De är en del flytningar så fort hon kissar, äckligt blääääää haha, ja man själv var ju inte så fräsch när man vänta barn så vad göra ;) Har köpt hem druvsocker nu som hon ska få när det är dags med lite smått o gott. Hon kommer få en proteindrink hehe.

Nu väntar jag att Adde ska komma hem, annars har jag kollat hus idag igen. Hittat ett shyst hus som björkliden har villa trendig på ca 170 kvm totalt, 1 1/2 plan den skulle jag vilja ha. Eller älvsbyhus villa regin som är enplans kommer ej ihåg totalytan men den ligger väl på ca 160 kan jag tänka.

Nej daga att ta Filippa hon skvätter väl ut Ebbas vatten som vanligt, pust....hej hej

Färjestad vann

Grattis till Färjestad som vann mot hv 71 i förlängningen sluta med 3-2


Uppdatering Ebba sista veckan

I går måndag hände inte mycket tempa Ebba för första ggn hon låg på 37,5 vid 14.00 hon gillar inte tempen hehe konstigt. Ebba är som hon brukar.

Idag vid 10.00 låg tempen igen på 37,5 men Ebba är som vanligt, Anette kom förbi och hälsade på, Ebba trodde hon var en graciös ballerina hoppa kunde hon ju göra trots hon är en tjockis.

Kvälls tempen ligger på 37,6 vid 19.00 Ebba är som vanligt

Enda som vi konstaterat under dagen är att det är mer flytningar som kommer och hon fiser mycket de luktar fan haha

Idag är hon alltså dag 58 så nu kan valparna komma närsomhelst. Adde tror de sätts i ggn imorrn, jag tror på sön men hoppas på tor, så jag slipper oroa mig under helgen när man jobbar :)

Nu ska jag lägga Filippa...Godnatt


Kort på alla barnen

Idag har jag lyckats få kort på alla barnen samtidigt, de är ju inte alltid alla är på samma plats vid rätt tidpunkt och kameran är framme, phu vilken tur man har. Så sällan man hinner ta på dem tillsammans kul att ha sådana bilder med, fy låter som man börjar bli gammal haha.

Idag så har jag och Emelie varit i stan hon skulle till tandläkaren, berömde henne att hon var "duktig" hehe för hon hade verkligen tandskräck som liten och det var jobbigt för henne, men nu e det  inget och det är jätta bra tycker jag.

Sen åkte vi och handlade påskgodis, jag köpte till Terese & Chris samt en liten påse med små chockladbitar av dess olika sorter till Adde, ett hjärta där de står du är guld värld ;) mm han förväntar sig absolut inget det vet jag och därför är det kul att överaska honom med detta istället för ett ägg.

Bara Emelie kvar, ville inte köpa när hon var med ju :) för den delen fick jag betala hennes killes påskägg ändå för hon hade glömt plånboken hemma, dom pengarna lär man få se sig om, hehe 100 spänn, jaja den ungdomen. De kan jag bjuda på. Här kommer lite kort som sagt på barnen.

Dags för tv program nu anorlunda familjen, Terese stack till bibblan och kolla om de finns ngn bra bok , vet ej om de har öppet till 20.00 annars får man ta det imorrn...trevlig kväll hej hopp

 Alla mina söta barn :)

 dagens bild på Ebba

Påsklov

Nu är det påsklov, barnen väntar på att få komma ut och cykla i det fina vädret, Jag ska hämta tidningen om en stund och lägga Filippa när de går ut, så man får en liten lugn stund själv, är ju inte så OFTA de händer.

Idag är det grill väder så det står på listan idag, Emelie kommer hem med Adde hon ska till tandläkaren idag, sen bli hon kvar här under påsklovet, är ju inte kul o sitta i Töreboda o glo själv kanske när alla polare är hemma hos föräldrarna.
 
Ska man komma iväg och handla lite påskpresenter i veckan med, funderar på att ge Emelie lite pengar till inträdet på Elmia samt lite påskgodis vill hon ju ha ;) de växer dom aldrig ifrån, Inte jag heller jag får ju påskägg själv varje år :) haha

Till Terese och Chris kommer jag lägga en liten slant också istället för bara godis, kanske hittar jag ngr fina örhängen till Terese, vi får se vad de blir, ska inte inhandla det idag iallafall.

Ska bege mig ut och gå här senare, ville egentligen också ha en cykel men pengarna räkte inte till det, får köpa en senare istället. De blir absolut inget märkvärdigt då jag bara ska ha den o cykla till nybo o runt här i värsås. Men kan vara lite kul att vi alla kan cykla till nybobadet i sommar istället för o vara lata o ta bilen ;)

Ebba mår som vanligt, inget nytt

trevlig påskBarnen har fått sina cyklar

Ja då fick barnen sina efter längtade cyklar, Chris cykel är gul/svart riktigt snygg köpt på biltema, vi fick köpa stänkskärmar till då de tydligen inte med. Men han blev ju jätte nöjd och stolt.

Terese fick en peak cykel från teamsportia en röd den var också snygg, ngt dyrare än chris men sen är den ju en ram strl större med. Adde har monterat ihop dem under efm , finns väl lite mer tillbehör att köpa till cycklarna, men nu räcker inte pengarna till, vi ska fixa kamrem och service på bilen den 20/4 med :( så lyse osv köper vi senare, nu e det ju ljust när kidsen cyklar som tur e:)

Ja pengar in och ut hela tiden ;)

Nu ska jag fixa köttbullsmeten, här blir det köttbullar och potatis lingon och sallad, gott gott med ngn god sås till e klart:)

Ha en trevlig efm..hej hej

ps bilder på cyklar kommer senare, och tjockisen Ebba i vecka 8 ;)

 " Terres hoj " :)

 Chris ser nöjd ut :)

 "Filippa har ju bil istället :)"

Sammanfattning av parning och drägtighetsperioden

Tänkte sammanfatta lite kort inför sista veckan nu, hur det gått osv fram tills idag vecka 8 med Ebbas dräktighet.

Dag 1 upptäcker att Ebba löper på Filippas 1 års dag den 27/1 2009
 
Dag 10 åker och träffat tilltänkta fadern åt valparna, de leker och kommer bra överens, Ebba är ej villig.

Dag 11 Ebba sluta blöda

Dag 12 Ebba i höglöp lyckad parning 1 ggn  hängning tog ca 20-25 min

Dag 13 Lyckad parning igen då vi tog hem hanen under natten, parning skede utomhus i hundgården , hängning 20- 25 min

Dag 14 vänta och se om det blev lyckat och ev valpar väntas?

vecka 3 ser en genomskinlig flytning (parning lyckad ?)

Vecka 3-4 större och ljusare bröstvårtor.

Vecka 4 bredare över rygg, enligt adde

Vecka 4 1/2 Ul görs 3 valpar syns på ultraljudet kostnad 422 kr (billigt)
Vecka 5 Ebba blir BREDARE en riktig julgris

Vecka 5 byter foder till ett valpfoder bonzita robur


v 6 Ebba är slö men de är hon ju alltid haha sådan matte sådan hund ;)

V 7 valp rörelser känns

V 8 Börjar ta tempen sista veckan, Mån 37,5, Tis 37,6 (m) 37,6 (k)
v 8 tydliga rörelser syns  utanpå, jag känner tydligt valparna jätte kul nu e det bara en vecka kvar :) vem vet idag om 1 vecka kanske vi har små valp bebbar här, tjoho :)

Så jag tycker denna dräktighet har gått kanon, egentligen har inget förändrats mer än Ebba själv då, slö e hon ju som en annan så, lite mer gulli gull kanske men annars har dessa veckor gått både fort och utan bekymmer. Ebba har inte mått illa eller ngt sådant, iofs vecka 3 kom jag ihåg hon spydde ngn ggn, kan berott på dräktigheten men även annan faktor.

Lite sammanfattning för att man själv ska komma ihåg, från imorgon hoppas jag ev på att börja tempa, har köpt en temp från tradera men ej fått den ännu så hoppas på den kommer imorgon :) sista veckan som sagt idag 56 dagar sen parning, nu kan även valparna klara sig om de födds, tydligen allt från dag 53  o fram, men eftersom de sker så pass mycket utv de sista dagarna hoppas jag de kommer när de är lagom mogna :)

De var det den 5 april 2009 Ebba vecka 8...

Lite pengar blev det allt

Ja då fick man vagnen såld, lite pyjamaser samt ngr t-shirts och byxor , ngn leksak också 612 kr så det var man ju nöjd med ändå, tog med mig allt hem igen då jag lägger ut det på blocket. Fick lite kläder från Jenny iofs lite stort men de kommer Filippa att växa i så småningom :) , köpte ett par rosa gummistövlar till Filippa om de blir regninga dagar, 10 kr med lilla my som hittat :)  

Sitter ute och skriver nu perfekt att kunna det medans lillan sover :),

barnen leker med kompisar ute ngstans, jag väntar in dem till 4a då ska vi fika lite sen blir det kotlett med pommes och bearniässås, gott gott och en stor portion sallad med vitlök o fetaost mums ..

nu ska jag fortsätta njuta av vädret, de är sommar i luften idag...sååååååå underbart. Bor man inte bra nu så säg, man ser alla som kommer cyklandes och promenerar, åker motorcyckel eller bil, så härligt att se.

Ha en skön eftermiddag...de har jag :)

ps imorrn ska vi in och köpa cyklar till barnen, fin påskpresent tycker jag :) Terese fråga om vi skulle åka ngstans i påsk tyvärr vi har en hund o passa som ska valpa vilken dag som helst typ så vi får bli hemma, kan ju hända att hon inte valpar försen nästa sön men lika bra o vara förbered. Hej hej

God morgon underbara vår :)

Vilket humör man blir på helt annat, mN VILL VARA UTE O NJUTA MM . Härligt. Har skjutsat Adde till tåget nu på morgonen, han ska ju till Borås och kolla fotboll med ngr kompisar. Bilen börja krångla lite på vägen dit, motortempen var i bott, hjälp haha. fick fråga efter vatten och hälla i, ja inte jag Adde fick göra det, tur de inte hända n'är jag var själv haha.

Åkte till Korsberga då det var klädbytardag där, jag hade sett en häftig gungälg till Filippa så den ville jag ju ha :) de fick jag med, 25 kr som hittat, sen köpte jag en krokodilxylofon för 20 spänn, ja jisses vilka priser jag vart helnöjd och Filippa gillade verkligen de båda sakerna, speciellt krokodilen :) Sen åkte jag hem, hade Chris med mig till Korsberga då han fick vakta Filippa medans jag var där inne, ville inte ha med henne där blir bara man får springa runt sen visste jag ju vad jag skulle ha :)    vilka roliga saker ;)

väl hemma, fixa kaffe o läsa dagens SLA ( vår tidning) byta bajsblöja på Filippa och så fick hon på sig sin fina nya klänning jag köpte häromdagen på cubus. Nu sitter jag här och ska kolla lite annonser mm, sen dra till Korsberga igen runt halv 1. Väntar in Terese med hon är ju hos Pierre, tänkte hon kunde passa Filippa medans jag drar iväg.

 nya klänningen

Sen ska jag ta med mig barnen ut och plocka ris, har ju en hel skog bakom huset, så finns säkerrt ngt träd de fällt jag kan ta ifrån, sen ska de pyntas med fjädrar och ställas på trappan, blir nog fint :)

Gott folk dags att göra andra saker nu, hej hej återkommer senare..

Bilder o bilder

Har uppdaterat massor av bilder på sidan!!

Nu ska jag se på poltergaist, en kult film....God natt

puss & Kram

Klädbytardag

Idag har jag fixat med blommorna och njutit av vårens värme, suttit ute med kaffe och Filippa har lekt på gården, härligt. Pierre och Terese åkte till Karlstad och kollar på färjestad  - hv71.  

 blev rätt nöjd faktiskt :)

Chris träffade kompisar ute när vi var ute på promenad så han lekte med dem och senare på kvällen så var det film visning på bibblan ngg disney film.    

 Värsås upphör ;)

 Värsås samhälle även kallad "byn" :)

  home soonladan från vägen
lekplatsen

 Huset från vägen och en skymt av Ebba i hundgården.

Ny målat till sommaren kommer bli tjusigt.

Jag åkte till klädbytardagen i Korsberga med Jenny, Ulle och Ulrika kom senare o mötes upp där. Jag hade med babysitter,leksaker,tvillingvagn, och lite kläder så vi får se vad man kommer med hem imorrn, totalt hade jag nog satt ca 1300 kr i pris på allt, så hur mycket pengar de blir får vi se, spännande iallafall. De är ju saker man bara har haft liggande samt kläder som är för små för Chris. Så kul om de blir ngt.

Jag hittade ngt jag kan tänka mig köpa de var en vagn för 50 kr och en liten gung älg för 25kr men de försvinner nog rätt fort imorrn kan jag tänka mig. Jag ska inte dit försen vid halv 1 då åker jag förbi Jenny hämtar upp henne, så ska vi kolla vilka saker som är kvar av de vi hade med oss, lasta in i bilen och håva in pengarna haha om de blir ngra :)

Har kollat på talang 2009 med resten av familjen, nu kollar vi på hockeyn hv 71 fick precis sitt första mål nu står de 2-1 till färjestad och det är 3 period . Spännande får hoppas färjestad vinner iallafall , nu ska jag surfa vidare lite. Trevlig helg

Fler bilder som togs under dagen, Chris fick rabarberpaj idag,  med vaniljvisp.
 en liten datahacker hehe

 pajen var god eller hur Filippa

 till sist Filippa somnar i vagnen och jag fick sitta ute och njuta i lugnet av solens härliga värme..Tack o godnatt!!

Snart nedräkning

Ja nu är det inte långt kvar tills Ebba ska ha sina valpar, Idag är hon på dag 52 och de blir tyngre o jobbigare för henne, hon flåsar som en annan när man springer i trappor typ haha.  Men nu är det bara att vänta o vänta. Ska som sagt börja tempa nästa vecka återkommer när jag börjar mer med detta.  Ebba 

Så här ligger tjockisen när klorna klipps haha.

 shyst stil

 solar sig i vår värmen

När det är ca 1 vecka kvar kommer jag nog köra lite nedräkning (dagbok) för att minnas själv hur de var/är. Kan vara bra om man tar fler kullar i framtiden. Har en del som visat intresse då jag varit ute och annonserat i tid och dessa kommer först att få reda på när Ebbas valpar kommer till världen, om de fortfarande finns intresse hos de som mailat utgår jag därifrån först så får man se vidare vilka de är mm.

Imorrn ska jag på klädbytardag eller ska lämna in iallafall saker där, har massa killkläder från Chris som jag ska lämna jätte fint skick som knappt ser använt ut :) hoppas på att få sålt de. Sen ska jag slänga in babysittern och en vagn tror jag lite leksaker kanske mm, får se. Har en massa möbler att bli av med också. Vitrinskåp,bilsäng, 4 st hyllor och säkert en massa annat, så småningom så blir det också köksbordet i ek med stolar samt skänk och rullbänken i köket med i vardagsrummet ska soffbordet slängas, tv hyllan säljas, ja istortsett så ska vi köpa helt nytt möblemang. Men man får ta en sak i taget, just nu måste vi renovera klart, ska köpa ett skoskåp i vitt sen har jag hallen klar iallafall möbelmässigt. Alltid ngt haha, i tv rummet blir det en ny soffa samt soffbord (litet) tvbänk ny tv så småningom. Men när man inte är färdig med renovering osv är det inte kul o köpa nytt heller :(

Nej nu måste jag fixa välling o lägga Filippa ska märka kläder med pris  osv...hej hej

 

Pinsamt

När jag gick in på bloggen såg jag att Linda Rosing  valt en 19 åring (PINSAMT) har aldrig kollat på hennes program räckta att läsa om det här på bloggen och kommentera det på min sida haha.

Idag har de som sagt varit kanon väder, varit ute mycket fixat ute bord och egentligen skulle jag köpt lite blommor till krukorna. Men de blev ej så, Filippa är inte så superpigg så jag ville inte flänga mer än jag gjort.

Träffade Cilla och Melwin som sagt, kul var de o se dem för de var ett tag sedan, sen tog jag OCH VICKY  EN FIKA HOS HENNE, SEN GICK VI UT  med kidsen. Har jag helt missat att jag shoppat en super söt klänning till Filippa? haha

 snygga brillor med.  o en bok
köpte även en febernapp

Prata med pierre, allt har ordnat sig så skönt, vi  har nog snackat var dag denna vecka, haha på fre åker han o Terese till  Karlstad och se färjestad - HV 71 kul för dem. :)

Adde drar ju på lör morgon till Borås och kollar på Elfsborg- Hammarby med ngr polare, jag är hemma och njuter av värmen hoppas jag hehe.

Har köpt en temp nu med så från och med mån nästa vecka ska jag ev börja telmpa Ebba för att på så sätt få bättre koll vid ev valpning. Då kan man på ett ungefär räkna ut när de kan bli beroende på vad tempen visar. Spännande, så från o med tis nästa vecka är valparna välkommna. Tror vi har de mesta hemma nu, ska inhandla druvsocker med annars e allt klart.

Nej nu nu ska jag läsa min bok Camilla Läckberg denna ggn...en god natt på er.

Härliga vår väder

Nu ska vi ut och traska i de fina vädret innan Adde åker till jobbet, sen blir det staden eller maxi rättare sagt och träffa Cilla & Melwin trevligt var ett bra tag sedan. Men nu e det dags att dra hej så länge ..

RSS 2.0