Studenten!!

har handlat lite mer inför studenten eller baldagen. Träffade Cilla idag och vi fikade och gick i affärer i 4 timmar, super trevligt. Först handlade jag en b-h till Emelie som hon ska ha inför baldagen. 300 kr plus ett extra band till 49 kr = 350 kr, bra att skriva upp här vad saker kostar så kan man gå tillbaka sen och se hur mycket man betalat för allt sen.

Fixade plakat också inför student dagen :):)  sen vidare och lämna Cilla, hämte Filippa och sen hämta Emelie och dra hem. Fixa pasta carbonare till oss Filippa åt med bra aptit :) Sen hem tll Renate och prova klänningen, lite ändringar kommer göras, men annars var den toppen bra.

Skjutsade in Emelie till stan, in på glitter innan hon skulle hem för att köpa halsband och örhängen a 458 kr jätte snyggt gnistrande straxx mm. Svarta handskar (långa) hade jag köpt med 139 kr. Skönt när man börjar beta av lite på den långa listan :)

Nu ska jag se vidare på 4 bröllop ....ha en bra kväll, tar mig ett glas vitt mumma...*skål*

40 årsfest

I går var det 40 & 50 årsfest för Vicky och Anki. Vi blev bjudna på kassler och potatissallad, samt vanlig sallad, vin/öl,cider till maten.

Sång häften hade de delat ut så vi sjöng osv, jag , Jörgen, Marika & Anne satt brevid varandra, har träffat Jörgen o Anne innan ej Marika, men fasen vad kul vi hade.

Var hemma rätt tidigt eftersom de dog ut rätt fort, var istort sätt bara Vickyssläkt kvar samt ngr av Ankis kompisar. så var hemma 23.15 men hade trevligt sålänge de vara. Köpte till Anki ett armband som jag tyckte kunde passa på henne.

Till Vicky köpte jag ett jätta snyggt armband med matchande örhängen, skulle jag helt klart vilja ha själv, var förmodligen populärt med då de var de sista jag tog i affären. Vicky blev nog rätt rörd då hon tackade sååå mycket hon gillade de skarpt. De gläder mig.

Så tack Anki & Vicky för en trevlig kväll.

Idag den 15/5

har jag och Coffe varit hos Emelie, Adde & Terese samt Filippa var o meta, de hade fått en hel del fiskar.
Vi blev bjudna på glass hos emi och sen drog vi till området hästhoven som jag e sugen på att flytta till nu.
Kommer nog bli fint där, men när man ej har huset sålt e det ju så svårt o veta vart man ska ta vägen eller inte. Jag vill ha huset sålt NU!!!!!!!!

Adde har röstat och nu ska han iväg på föräldramöte med fotbollen nu, sen drar jag och röstar när han kommer hem.

Filippa har somnat i soffan så nu ska jag lägga henne, sen blir de hockey Sverige-Finland och ett glas vin...tjingeling ..


10 maj 2011

Tiden gå och går, ska berätta vad som hände när Filippa försvann. Det var dagen den 4 maj en onsdag min mamma fyllde 65 så jag hade skickat blomster bud till henne. Vi pratade i telefon och Filippa höll på och springa ut och in, stängde till altan dörren och låste ytterdörren då jag ej vill ha båda öppna.

Hörde hur hon försökte få upp altandörren som blivit lite trög, så jag gck och skulle öppna för henne. I samma sekund är hon borta??? Då går jag till fram dörren låser upp den och går runt huset för och se om hon är dörr, ingen Filippa och inget svar när jag ropar. Går in i huset igen kollar ingen Filippa, nu börjar mitt hjärta dunka och jag börjar få puls, för detta har ju inte hänt innan att hon försvunnit. Springer ut i trädgården kollar pannrum/tväggstuga (såg den var öppen lite grann) men de är inget ovanligt att den står lite öppen.

Springer mot brevlådan om hon gått dit, men ser ingen. Nu har jag panik och e skit nerväös och rädd undrar vart hon e, tänker på skogen eller om hon ramlat ngn som tagit henne, massa tankar dyker upp för mitt inre...hua.

Har inget annat val än att ringa POLISEN. Vilket jag gör, pratar med dem halvt hysteriskt att min dotter är borta och att jag får panik. Vet knappt vad hon har för kläder på sig.De jag fick fram i klädväg var blå mörka jeans med ett hjärta på baksidan av byxan, en lilla tröja med snöflingor/stjärnor på. Skor barfota då jag hittat hennes tofflor i trädgården. Tshirt hade jag ingen aning om.

Jag kollar inne och ropar och kollar ute en ggn till i garaget springer runt till andra gården ropar på Vanessa om hon sett Filippa. Näääää ropar hon. Tillbaka hem och ropar med panik i rösten, tror ju detta e sista ggn man får se sin lilla flicka :(  Hoppar på min cykel kommer en gubbe cyklandes jag frågar om han sett en liten flicka, men inte hade han det ...phu. Cyklar upp till missonshuset där de har nyingar eller vad de är just då. Möter Madde och frågar om hon sett Filippa, näää säger hon jag har ingen sett o jag gick min väg (där hon bor) Sen kommer PIERRES  bror Robban han skulle öva med kören tydligen men jag han ej prata sa Filippa var borta o jag ringt polisen. I samma veva dyker polisen upp, jag viftar med händerna de stannar. Jag hoppar in och vi åker en vända på ena området som ligger närmast oss, pga de är mycket barn där så tyckte jag den vägen var bäst. Bad dem stanna till utanför Vickys då Ronja o Vanessa stod där, frågade Ronja om hon sett Filippa, ,en Nääää. Ut o leta sa jag hon e borta.

Åker yttligare och släååer av en av poliserna på gångstgen mellan våran gård och den gården vi befann oss vid, sen körde vi runt och mot vårat hus. Polisen fråga var vi går och vart hon kan tänka sig gå, men va fan hon går ingenstans, mer än kanske postlådan då. Men skulle hon gå så skulle de vara den vägen där vi släppte av polisen e så fall, vi stannad till utanför mitt hus, Vicky kommer så även en polisbil till. Till slut hör  jag ngt innefrån shyyyyy säger jag. Då kommer en gråtandes liten flicka ut från huset och jag springer fam och tar henne. Man blir så otroligt glad och lättad jag trodde ju jag mist henne istort sätt.

Sen kom chocken eller den släppte, jag bölade av lättnad phuuu Robban hade i sin tur kommit också och tröstade mig, Vicky höll i Filippa och poliserna var nog lättade över att allt hade återgått och lilla Filippa mådde bra.

Hon undrade nog egentligen  vad hon ställt till med, men vi har pratat med henne och hon förstår nog vad som hänt, poliserna kom mamma ledsen och Filippa hon gömde ju sig i pannrummet.

När man börjar inse att man har 3 poliser på sin uppfart och man hittat sin lilla flicka som gömt sig, börjar man ju känna sig lite dum hehe, men de sa bara jag gjorde rätt i att ringa så de kändes skönt. Men ändå!!

Ca 30 min var hon borta utan att svara mig, men jag tror inte hon kommer göra om detta, skulle hondet så kanske jag får kolla mer noggrant nästa ggn med :)

Men jag e glad och tacksam för poliserna kom så fort som de gjorde och tog en panikslagen mamma på allvar, ps kan ju säga jag ringde Adde efter polisen, han tog mig inte på lika allvar, jag e en höns mamma när de gäller mina barn e mitt allt, men så e det ju för de flesta normala människor :)

Så slutet gott...kan säga hela byn visste om detta sen, de har frågat osv...hehe jag e bykändis:) eller Filippa kanske!!!

tjingeling och ha en underbart varm o skön dag de är ju SOMMAR ute.

3 maj 2011

Maj och våren är här för att stanna hoppas jag, lite bakslag idag var det med snålblåst och kyla :( men men hopas de blir bättre snart igen.

Sitter på jobbet och har de SUPER lugnt, om jag jämför går natten så e det stor skillnad, då hade vi o göra. Men här händer inte mycket. Kollar runt på hus i Fbk och i Skövde brist på annat.

Tänkte ner o lägga mig i soffan lite nu och se på tv, om 1 1/2 timme ska vi gå ronden igen. Hoppas på o få sova fler timmar denna dag, igår var de bara 6 brukar inte bli så många mer men ngn till kan de gärna få bli, jobbar ju en natt till sen :( urk 3 nätter inte kul, 2 e lagom.

Nä nu ska jag gå vidare...tjingeling på er.

Ute i solen

Har tagit ut min laptop och sitter ooh njuter av solen och kaffe, klippte gräset på framsidan förut, men nu har jag sett till att Adde fick ta över lekdelen och baksidan :) kollade även mitt schema och såg till min förvåning jag ska jobba inatt, phu jag som trodde de var imorrn natt jag. Bläää de posetiva med det är att jag har en film från emelie vi kan se om de är lugnt på jobbet inatt en riktig skräckis, jason vs freddie cruger tror jag de var.

Håller på o plannerar med Emelies student med, allt som ska bokas och göras till det, fy de är en hel del!!

Men nu börjar en del saker strykas på listan som ska göras eller bokas eller köpas iallfall. Studentklänning och balskor inköpta, löshår till balen inhandlat, frissan ang håruppsättning bokad även fotografen bokad till baldagen.

Stuentmössa och balbiljett klart, bil ordnad inför baldagen, men de har hennes baldejt fixat men de ska ju betalas. Kortegen på studentdagen e fixad från klassen. Hm vad e det mer som ska ordnas med??? Inhandling av väska till balen samt blommor mm som ska vara på studentdagen. Vin,Öl, cider mm hoppas jag ska vara beställt.

Undra om jag glömt ngt, Emelie ville ha en makeup sminkning, men eftersom jag tycker hon sminkar sig så bra själv så tycker jag gott o väl hon kan göra det faktiskt. Balklänningen håller på att sys också och Emelie har gjort sin första provning i den, men de lär bli lite ändringar kan jag tro.

Kul ska de bli iallfall, hoppas ni förövrigt haft en trevlig Valborg, de hade vi tills fyverkerierna avlossades precis utanför vårat hus, morr morr...RSS 2.0