Snart augusti

Vad tiden går fort, var ett tag sedan jag satt här, varit på semester på Gotland hos syrran med familj, haft en kanon härlig vecka med 5 dagars fint väder och suttit ute hela dagarna, men de två sista var fulla av regn och regn och regn.

Vi kom till Gotland söndag morgon den 18 juli, den dagen var det bara soft och grilla på kvällen samt åkte vi till Sigvalde och badade. Måndagen bagav vi oss på en liten tur mot Lummelunda och skulle kolla in serieparken, de var massa roliga skulpturer i trä, kända disneyfigurer mm.

Christoffer var med Fredrik och Robbn på folkrace banan så de var bara jag Adde Terese och Filippa, sen till en nyöppnad godisbutik med 500 sorters godis :) klart vi handlade hehe. Vidare och bada på kvällen.

Tis folkrace hela dagen, Adde och Filippa besökte Visby, Terese följde även med då hon ej tyckte de var kul och sitta på banan hela dagen. Adde hämtade upp ig på efm, bad på kvällen.

Ons for jag och kidsen till Visby shoppade tofflor till kidsen, shorts till Terese keps till Chris samt annat smått o gott. Givetvis var jag inne på favvobutiken La vie.

Tor folkrace igen...sen fre grilla vi med hela släkten som var där ca 20 per var vi Fredriks syster och sambo samt son hade kommit också kanon kul. Lör följde Chris ed till folkracebanan vi var hema de regna för mycket, jag och Terese åkte in till Visby och handla lite småsaker hem. PÅ kvällen blev de resturang brunnen ingen orkade göra mat, sen natten åkte vi mot båtetn och vidare he till skövde på söndag morgon, jisses vilka vågor de var allt lite läskigt, båten krängde och dåna...hua.

En trevlig vecka på ön,  med sol o bad, samt 2 dagars regn men man tog dagen som den kom, bara folkrac dagarna som var mer eller mindre planerade, nästa år tar vi nog ett annat datum, kan vara kul och skippa folkrace veckan ngn ggn med. De är rätt intensiva dagar och upp kl 06.00 de är Chris som tycker de är roligast hehe.


Väl hemma så har man jobbat och nu är det redan helg igen.

Mån bara softa och jobbade natt, tis fick vi besök från Södertälje, Jim och Karin med barnen Rasmus,Melwin och Kevin kom. Ons var vi hos Addes farmor o farfar vi blev bortskämda med god mat och efterätt och kaffe o fika. Tor handla vi trappa tll altan och shoppade massa kläder till Filippa och 6 nagelack till mig ;)

Idag jobbat imorrn jobba och sön jobba, så jag vet vad jag ska göra denna helg, jobba :=)

Trevlig helg alla...

Idag åker vi!!

Nu har vi tvättat klart fixat fram sovsäckar kuddar och annat som behövs för färden till Nynäshan och Gotland. Men först ska vi äta osv innan vi drar, så senast 15.00 åker vi härifrån.

Riktigt skitväder idag med åska o regn, en skönt när man åker bil slippa solgaset :)

Nu ska jag fixa vidare här, ps nu är vi ett steg närmare drömmen, sen återstår det att se vidare hur banken säger, men de är på semester nu och vi har ju redan fixat en del av frågan...:)

Ha en trevlig vecka de ska jag.....SEMESTER O GOTLAND LOVLEY!!!!

Snart händer de grejjer..

Igår var vi till IKEA, handla en massa, tur de är billigt. De blev 4 fåtöljer, ett sidobord ett vardagsrumsbord (modell mindre) Dvd hylla, tvbänk, golvmatta,taklampa,bordlampa. Fåtölj till Filippa, en gosehund, 2 lådor till Filippa, tanken är att hon ska ta över Chris lekhylla och då behövs lådorna bytas ut, vill inte ha blåa lådor till en tjej. Återanvändning är bra.

Sen var de lite glödlampor och batterier, ritrulle mm, som sagt blev kanon bra uppe i allrummet med småmedel de är så man vill ha det, inte slänga ut en hel förmögenhet, sen beror de ju på vart de ska vara också. Men so sagt IKEA är bra och billigt. Behöver inte oroa sig om de går sönder köp nytt så billigt ändå, beror ju på vad man köpt vill säga med. Men detta vi köpte kosta inte många tusenlampar och då fick vi ett helt nytt vardagsrum/tvrum till kidsen på övervåningen.

Adde har varit hos naprapaten för andra ggn denna vecka, 1100 kr för 2 ggr billigt och bra eller?? NOT!!!
Nu skulle han handla och sen vidare till rusta köpa takfärg samt flyttkartonger, då de ska rensas mer och plockas undan.

Sen ska Adde ringa mäklaren ang NYA trädgårdstaden, där vill VI bo allt nytt och fräscht....slippa renovering mm. Lovley...återstår och se om våra drömmar slår in...:) Nya människor,nya hus,ny miljö kan de bli mycket bättre, som sagt vill man ha ngt så får man vara beredd att betala också.

Trevlig efm/kväll i Töreboda

Idag åkte vi till Töreboda för urnnedsättning av Addes morfar Ingvar (R.I.P). De var  en mycket fin stund och givetvis sorligt. Sen åkte vi till Peter och lämnade av alla som skulle ha bouppteckning, vi övriga Jens, Bengtåke, Beng, jag och Alma samt Filippa åkte och fikade.

Efter fikat åkte vi ut till Tåstorp där Bengt och Karin har sin båt, kollade till den och åt glass, kanon härligt väder och vi sa att vi ska åka ut en dag med båten.

Sen blev det av hem till Peter igen och åt lite pastasallad, perfekt i värmen. Filippa har haft full spring i benen hela dagen.

PÅ hemvägen stannade vi till vid Marcus grav och satte blommor, sen hemåt Adde fick forstätta måla och jag la Filippa.

Mycket trevlig dag...

Kollat upp mer

Nu vet vi vad de kostar att reservera huset vi vill ha, ska köra en funderare på det sen se om vi ska lägga pengarna i en reservation till huset vi vill ha på Trädgårdsstaden I Skövde. Funderar till torsdag har vi tänkt.

Våra bankmän har även gått på semester så de kan vi ju inte tala med först de kommer tillbaka den 1 aug, man vill ju ha sin bankman och ingenannan.

Sen hinner vi rusta upp huset mera, nu har vi målat äggskal uppe tagit bort de bruna, målat tak och lister vitt, kommer bli kanon snyggt. Vi ska även till Ikea och köpa lite inrednings matriel och möbler :)

Lifs is fabulous...

Fiffi har åkt

Nu har alla kattungar fått nya hem, glad att de inte blev fler. För vilket jobb med kattungar, de var lättare ed hundvalparna då de var ute på tomten och i hundgården, samt de hade valplådan och var i, så nu har man blivit en tusing rikare :) de blir till att spendera på båten över till Gotland.

Har varit istan idag och köpt element färg och färg till tak samt väggar, så nu ska övervåningen målas i tak sat måla över de bruna på väggarna så ska de bli äggskals färg istället :) Blir ljust och fint då.

Sen ska nästa projekt bli att fixa klart altan med räcke och trappan. Så underbart att ha den nya altanen kanon skönt på förmiddagen och härlig kvällsol på kvällen :)

Sen blir det att ta tag i hallen måla panelen vit och sen slänga upp väv troligtvis och måla det i äggskalsfärg med. Sen lägga golv till hösten, samt måla om Terese dörr på överviningen med. Huset åste också målas så vi har att göra, sen ska vi lägga plattor nedanför altanen...phu massa jobb o slit, en säkert bra när det blir klart. Samt höjer ju värdet rejält på huset.

Nu ska snart Filippa läggas, andra dagen utan att hon sovit middag, en skönt när an får kvällen fri från barn, Terese och Chris har åkt till Pierre, så vi har bara lillan kvar hemma nu.

Ha en trevlig kväll, ska knäppa upp en öl sen ska bli gott med en riktig kall en...*s*

 Filippa älskar o bada :)


Nytt liv, ny social tillvaro, nya vänner

De är det jag söker, bort med de gamla tråkiga och in med nytt i sitt liv. Som sagt jag har inga problem med att flytta till andra kommuner eller ställen, jag är social har lätt att prata och träffa nya människor. Det är just de jag hoppas kunna föreverkliga inom en snar framtid.

Frågor kräver svar så de måste jag få först, innan allt kan gå i lås. En sak är säkert att jag kommer känna en tillfredställelse iallfall. Barnen ska byta skola inom en 1-3 års period, Filippa går i stan redan.

Dit jag vill flytta kommer alla vara nya en helt nydel av Skövde, där hoppas jag på att man träffar nya människor som har barn i ens egens barnsålder. Samt träffa de vänner man har istan lite oftare som inte blir nu. Tror de kommer bli kanon.

Bort med stor tomt som tar tid, gillar inte ens trädgård...urk.  Bort med renovering in med nytt nytt nytt. Som sagt vill man bo bra och fint så kostar det. Men som jag säger de kostar att ligga på topp och jag vill gärna ha min sambo hemma med mig och barnen en alltid hålla på med ngt projekt. Spyr på det.

De slipper vi nu, om allt klaffar. Självklart blir de ny inredning av möbler också...hehe, ska shoppa loss på min favvo inredningsaffär den dagen jag flyttar. Har massor av möbler att sälja av. Kommer känna mig som en Hollywoodfru...haha mee like.

Nytt fräscht iordning, mer än jag kan säga jag har nu, så less på denna renovering som aldrig jag blir nöjd med och jobb jobb jobb med hem o barn o hus...bläääää.

Känner mig rätt tillfredställd på jobbet nu så de känns bra, förhoppningsvis blir de en rejäl lönehöjning med för min del då jag höjt mig så pass mycket de går. Sen att jag har förmånen att jobba 75% känns ju helt okej. Skulle kunna jobba 50% om jag vill, men näää de känns inte så lockande just nu.

Ska dra till stan nu och kolla vidare på soffa och soffbord...hej hopp. Hur härligt känns det inte att ha haft en soffa  1 år för att sen få alla pengaqr tillbaka och köpa en ny...tjoohhoooo vem har den turen med sig, jo vi!!! e så nöjd över det. Slippa krångla o sälja få pengarna in på kontot igen bara tack för det...Tyck lite synd o mig...

haha ja jag sitter här o tycker synd o mig själv, sambon är på vift ute idag, vilket är jätte kul för de kan han behöva. Jag sitter o har tråkigt, Filippa sover och barnen leker ute med kompisar. För varmt att göra ngt!!!

Ngr ska ut ikväll av ens kompisar, tack för förfrågan !!! Blir och fixa lite flygande jacob till mig o kidsen se ngn fil äta snask och dricka lite vin...ja ja så får de bli.

Snart blir de Gotland längtar....

Sommar o sol

Nu jobbar man bara en dag till, fredag kväll den 9/7 till 22.00. Är det lugnt ikväll drar jag redan vid 21.00. Imorrn ska Adde ut ev blir de avslutning med Olstorp. Hoppas han får en bra och kul dag. Beställt lite vin och öl så de får man väl hem idag. Har en ranson på Gotland som väntar oss med, 2 lådor öl och 3 l vin gött.

Har Byggkillen hemma idag, sista finliret på altandörren, sen är det klart. Ska bara betalas och sen läggs lånen om, härligt.
.Nästa vecka är jag och Adde Filippa själva, då ska vi försöka göra så mycket som möjligt hemma, måla tapetsera och måla lite till. Fixa räcka till altan bygga trappa mm.

Igår lämna vi tillbaka biosoffan, inte illa att ha den 1 år för att sen få alla pengar tillbaka och så kan an köpa en ny vart man vill :) Men man får fundera vilken man ska ha, blir de flytt så vill vi ha en större divan där alla kan sitta.  Men som sagt de märks väl, Terese kan gärna tänka sig o flytta till stan, för både mig och Adde samt Filippa skulle de vara bättre. Bara Chris som kanske kan tycka de är si så där? fast de vet vi ju inte, bara antagande. Han har sagt han tycker de ska bli kul med o åka buss..jaja vi får se.

Ska prata med min bankman iallfall då Addes är på semester.
 

Nä nu ska ja klä mig, sitter i en varm morgonrock...phu...

Trevlig helg...tjing tjing

Ps förresten katterna har åkt, bara Fiffi kvar ska sätta ut henne på blocket i helgen, tänk vad lugna o fina de blir när inte alla syskonen ä'r med..hehe
  

Sommar altanbygge

svalkande...

Pappa plockat smultron i trädgården till Filippa.  lunch!!! 

Juli 2010

Fasen tiden den rullar på, i helgen fick vi våran altan uppbyggd,lite kvar att göra som trappa o räcke. Hatar o skriva på denna data,den har börjat bli seg på mallanslags knappen så allt blir en enda lång mening...grrr plus att MMMMMmmmmmmmmm inte funkar alltid. :(

Jobbat klart för helgen,skönt.Nästa vecka åker katterna så skönt hehe 4 är 3 för mycket. Ska kolla soffa ii veckan så härligt slippa sälja denna utan affären där vi köpte den tar tillbaka den och vi får pengarna tillbaka efter 1 år tack för det...hehe. Anledningen är att jag såg ett märke som gått upp i soffan, typ sömen. Men jag e sååå nöjd över att jag kan köpa ny soffa. Ska även åkaoch inhandla lite nytt på ikea till övervåningen :)LOVLEY!!

Jag och Adde har mer och mer funderat på flytt till stan finns fördelar och nackdelar men egentligen mest fördelar. Ska prata med våran bankman och lite andra snubbar vi vill ju till de nya trädgårdstaden i Skövde som byggs upp och har hittat ngt som till talar oss. Såvi får se vad som händer framigenom.

Nu ska jag borsta Filippas tänder, Adde ska lägga henne jag ska njuta av ett glas vin och lugnet när de går och lägger sig....hehe ha en bra vecka...


RSS 2.0