September slut

Sista dagen på september, imorrn går vi in i oktober, hösten är här och snart vintern med, dags att ta fram vinter kläderna. Inatt jobbar jag, och imorrn så ska jag och Christoffer åka på eljuscup fram till tolv på natten, segt då man ska upp tidigt och åka iväg mot gekås och sen vidare till Falkenberg för att träffa mina tjejkompisar.

Får resesällskap med mig, Emelies kompis Frida ska med, trevligt slippa åka själv. Men hon får stå ut med att jag först ska in till gekås och spendera ngr timmar, hehe.

Runt 16.00 ska vi hem till Suss och äta en pizza där, sen sitta och tjöta och ha de allmänt trevligt, vidare på kvällen blir det ett besök på nya nattklubben. Ska bli kul. Emelie gör sin 5 veckors praktik nu på Gustav bratt så de känns bra att hon är där i ngr veckor :)

Nu blir det mat så hej så länge!!


3 dagar kvar

Sen drar jag till västkusten Falkenberg, ska träffa mina söta vänner Anneli,Cathrine,Suss,Helene och Marie. Ska bli så kul att se dem igen, Emelie är ju där med och jag ska ev ha med Frida också en kompis till Emelie.

Var inte så längesedan vi sågs sist, typ en månad sedan då de var här på matfestivalen :) kul hade vi och kul kommer vi ha det igen som alltid.

Träffar tjejerna från kusten oftare än vad jag träffar vissa här i Skövde, men de är ju så att ibland växer man ifrån varandra man har olika intressen osv.

Så nu när vi vet lite mer ang flytten till nya stadsdelen i Skövde känns de ännu bättre, nya människor och närmare till jobb dagis mm, ska bli underbart att få ett nytt hus slippa hålla på i trädgård och renovering hela tiden, tid som tas från familjen.

Men de är ett bra tag till dess, vi ska sälja detta och ev hitta ngstans att mellanlanda, allt hänger ju på vad man får detta för med, men så mycket som vi gjort nu borde de inte vara ngr problem.

Nya vitvaror i kök och tvättstuga, nyrenoverad toalett, utbyggt 20 kvm till 2 rum, hallen renoverad med nytt golv och målad panel och tapeter, samt nya hallmöbler.

köket är tapetserat och målat, vardagsrum är tapetserat (men de gjordes ju vid inflyttning) hallen uppe målad i tak och väggar, målat allrummet, Chris rum är fixat, Terese rum är fixat, fast de har ju varit de ett tag.

Men som de såg ut när vi flyttade hit är de stor skillnad nu tycker jag, mycket har ju gjort nu när man fått de sista i hallen fixad, blev ljust och fint, spaljen i trappan är målad vit. Kulvert och ny ved/pelletspanna finns.

Altan har vi byggt ja de är en hel del vi åsta kommit på dessa år.

Så får vi se vilken familj som kommer och tar över detta, ett fint hus med en del möjligheter att fixa vidare på.

Så som sagt jag längtar till de nya och för en bättre framtid för mig och min familj, slänga all skit man har rensa ut en gång för alla och INTE ta med sig ngt för att de kan vara bra att ha. Därborta kommer jag ha ett ut förråd, plats för våra cyklar och utesaker, inne kommer de finnas ett förråd under trappan, plast för extra sängar och julsaker o div annat, men de blir INGET samlande och sparande härifrån de skickar jag till bättre behövande. Kommer spara en kartong med kläder från barnen, favorit plagg de haft som små. Men annars åker de mesta bort.

Så ni förstår att jag känner en längtan till att få ngt nytt och fräscht slippa allt som har med trädgård och renovering att göra, vi kommer ha mer tid för varandra i familjen, barnen mm. Nu känns de bara som att man ska renovera renovera fixa tomt tomt o tomt, orka!!!

Jag vill ha mer tid med min familj, göra roligare saker än vad man hinner med idag. Sen de poisetiva är ju att Chris kommer ha sin klasskompis som granne, samt en jobbar kompis till mig ska flytta dit med, så vi känner redan två av dem som ska flytta dit. Perfekt!!

Så tanken är ju nu att vi ska bo "där" är de så att jag lessnar totalt på Skövde, då flyttar jag härifrån för gott sen. Barnen är väl förmodligen stora då, alla utom Filippa men lättare och ta med sig en unge än 3 när man har varanan vecka boende. Men så ska vi ej tänka nu utan nu vill jag se framåt och skapa en ny framtid och harmonisk tillvaro med min sambo och barn. Vem vet kanske blir det ngt annat stort år 2012...*s*

 puss mitt hjärta, love u!!


kort åter kort..

Då har man kommit till hösten och alla kort på barnen skall tas, inte nog med att alla barnen får kort från skolan så har två av dem kort från vårens klassfotboll NU. Emelie hade tagit gruppbild med kompisar så från henne fick jag hem 2 st porträttbilder a 220 kr per kuvär. Hennes egna(på sig själv) har ej kommit än då de alltid är knas på nätet när man ska godkänna att man vill ha hem korten för påseende i 2 veckor.


Terese och Chris hade varsina upplagor av kort ffrån årets klassfotboll som var i maj, de kom givetvis nu de med.
Alltså kan ju säga har inte lust att slänga ut hur mycket pengar som helst för kort som ligger i en låda, hm jo klart jag använder dem, men hur många 1-2 st. Deras kostade 345 /st per barn.

Sen kommer då Terese och Chris och Emelies vanliga klassfoton från skolan, ca 400 kr st om inte mer, räknar man ihop hur mycket allt detta kostar så blir de en hel del pengar för ngr kort.

Jag beslutade mig för att göra efterbeställningar så jag skickade tillbaka Emelies kort med sina vänner på, samt barnens klassfotbollskort. Behöll 1 var av barnen a 80 kr istället för flera hundra.

Nu väntar ja in korten från skolan de ska jag nog ha iallfall eller om man kan dela dem eller ngt, de märks. Som sagt i det stora hela sparade jag en massa pengar på att inte köpa hem en massa kort i onödan där hälften av dem kommer ligga i en låda, så ja jag känner mig rätt nöjd nu faktiskt!!

Ps Filippa glömde jag ju fast hon har inte tagit sina kort ännu, i nov sker hennes fotografering på förskolan :)

Mån-tis vet knappt vilken dag

Var ju säker på att de var måndag idag, men så var de tisdag hehe. Snacka om förrvirrad, blir väl så när  man inte har kontakt med omvärlden.

Igår kom kidsen hem, jag och hade  fixat ett belöningssystem åt dem. Tex ta upp sina väskor på rummet än att slänga dem i hallen, är 10min tid, plocka in i maskin efter frukost 5 min i tid. Småra dem at enkla saker som ska sport tänka på enkla saker som underlättar för oss. Samt att de kan bli belönade för det också.

Tiden de samlat ihop sen, kan de använda till mer data tid, eller filmkväll (hyra dvd) arena äventyrsbad, köpa ngn leksak eller klädesplagg mm tiden är värd olika timmar som att åka till arena och bada blir ca 7.30 tim.

Bra sätt för kidsen att tycka de är kul och sen få en belöning för det islut änden, ps komma hem direkt från skolan och göra läxan är 30 min i tid. Ska bli kul och se om de tänker så idag. Ett bra sätt för oss att slippa tjata om så enkla saker.    

Sen så behöver kidsen inte heller ta saker förgivna att man ska göra de o de, nu har de en chans att jobba lite för det de vill göra, vilket är bra för barnen då de är mer delaktiga  i vardagen och inte bara mamma eller Adde gör sakerna åt dem. Vi är nöjda iallfall med detta tillväga gångsätt, igår blev barnen helt lyriska och tjänade ihop hela 70 min, de dammsög sina rum, höll ordning på rumemt,plocka in disken,plockade upp sina väskor, gjorde läxan mm mm utan tjat!! så skönt.

Tisdag

Idag är det tisdag, jag och Filippa är hemma. Funderar på om vi ska åka ut en sväng. Kanske till hem och hobby i Hjo. Eller bara åka iväg och kolla runt lite.

Adde ska fortsätta måla dörrar idag, vilken skillnad som nya, skit fina blir de. Skönt med nytt inför hösten och vintern sen kanske man kan koppla av lite.

Nä får väl fixa vidare lite innan vi drar iväg en sväng med bilen. Tjing tjing

Mat mat

Adde är bakis idag och vill ha en fet drypande pizza, så nu får jag skjutsa han och köpa det, själv ska jag ha en kebabrulle :) den är så god.


Halsont

Idag har man åkt på feber och halsont, Adde har väl smittat mig då han varit halv krasslig hela veckan, Filippa är ju också lite halvdan med hosta och förkylning.

Så nu får man kurera sig med the och honung, har köpt in en ny the kopp som jag ska använda, givetvis nytt porslin från England, köpte även en liten gräddkanna till mina nya kaffekoppar.

Emelie kommer ikväll hem, hoppas hon inte blir smittad bara, nä nu ska jag försöka få Filippa och sova middag så jag kan vila är helt seg och känns som man har en pingisboll i halsen, inte skönt.

Hej hej!!


Denna har jag köpt till Jenny, hon har sagt att hon vill ha en stor jumbo kopp, vad passade inte bättre en Engelsk tillverkad handmade stor kaffe/the kopp till henne. hoppas u like it :) får se bara när jag ska lämna den.

Lite nytt

Lite bilder före och efter i hallen samt mina inköp av de Engelska kopparna och tillbringaren :)

före

före

lister ska målas och div småfik kvar i hallen.

Nya golvet

garderoben ska målas..

min fina cupecake bringare :) söta kaffekopparna :)


Engelskt porslin

Idag har jag varit och handlat fint Engelskt porslin, blev super nöjd över mina fina kaffekoppar jag köpte. Ska dit imorrn igen och inhandla mat tallrikar tänkte jag i samma serie. Köpte även en saft tillbringare med cupecakes på, supersöt.

Idag kommer Addes kompis och lägger hallgolvet, ska bli skönt att slippa se de fula bruna golv man haft sen man flyttade hit. Blir säkert kanon bra, har lite kvar att måla i hallen, men vi får väl fixa klart de sista när golvet väl är lagt. Bilder kommer :)

Nu ska jag njuta av lugnet medans Filippa är på dagis.

Tänker på min syster som ska göra sin operation på axlar osv idag, hoppas allt går bra nu, rehabliterings tid minst 6 månader, tycker synd om henne, precis om hon inte haft nog. Ja vi får hoppas de blir bättre nu iallfall.

Tankar till dig syster nu, vi höres när allt är över, op ska börja kl 12.00. Nervöst!! puss & kram till dig, du är mitt allt <3 älskar dig systra mi ;)

Onsdag 22 september

Idag ska jag och Filippa åka till stan och träffa Cilla & Melvin. Ska bli kul då det var ett tag sedan vi sågs. Blir väl mer när vi bor istan sen.  Ska ta en fika på rådhuset där de har lite lekutrymme för kidsen, kan ju behövas.

Måste ändå in till stan och lämna filmerna jag hyrde i fredags, sen kolla lite byxor till Filippa.

Har planerat in Falkenberg den 2 okt, kan ej innan då den 1 okt har vi eljuscup med killarna i fotbollen, då håller de på till 24.00 på natten. Så hem och sova sen drar man till Ullared en snabbis sen vidare till Falkenberg, träffar tjejerna äter gott dricker gott. Sen hem igen och en snabbis tillbaka in igen till Ullred.

PÅ lördags ska Adde och hans kompisar ut på galej, de ska hyra norra Europas lyxigaste limo, de ska åka från Töreboda till bogrens i limon får de champange och skåla i mm, ska bli kul att se kort osv från det sen. När de kommer fram till bogrens kommer röda mattan rullas ut, de har även vip biljetter så de går före alla i kön och rakt in utan att behöva betala inträde eller garderobsavgift, allt ingår i priset vid hyran av limon.

En kul och rolig minnesgrej att göra med sina kill eller tjej kompisar tycker jag :)

16 okt blir de tjejfest igen, med tjejerna från Värsås/simsjön/skultorp ska bli kul, basta lite och bara ha de gött. Blir förmodligen Ulle, Ullrika,Anna-Lena, Jennie, jag, Anna. Kul ska de bli :) :) ngt att se framemot på höstkvisten.

Nu ska jag fixa mig för o träffa Cilla tjing tjing

Bättre o bättre

Vet vilka nya grannar vi får i Trädgårdstaden, ja två av dem iallfall och de är ju bara 3 bokade.  Min familj, en jobbarkompis och hennes kille, samt en klasskompis till Christoffer härifrån Värsås. Är ju toppen kan de bli bättre. Chris har en lekkompis dörr i dörr,Filippa kommer få massa nya kompisar, samt Terese har ju redan kompisar istan.

Detta blir ju super kul :) Nu ska vi bara sälja huset med....


14 september

Hej hopp, tiden går som vanligt fort. Har haft ledigt från jobbet i ca 2 veckor, så underbart skönt har de varit. Bara njutit tagit de relativt lugnt och hunnit med en massa saker man inte annars hinner.

Vi har haft loppis hemma 2 helger i rad, så de har gett lite extra pengar istället för att slänge så fick man ju deg för de, alltid bra. Pengar får man aldrig för mycket av eller hur ?

Nu har hallen börjat ändra skepnad från att ha varit mörk o tråkigt är den nu ljus och fin, golvet köpte vi igår så de blir klinkerslaminat golv, som de flesta har svart/grå kantigt. Men snyggt, blir ju en helt annan hall iallafall och allt blir bättre mot vad de har varit :)

Nya hallmöbler väntar på att få komma upp, men de köpte vi redan för länge längesen, så nu har de blivit monterade och väntar på att de ska komma på plats, men en finns de kvar att göra, så på fredag hoppas jag allt blir klart.

Ska jobba imorrn kväll, sen tor-fre ska vi till Lundsbrunn för övernattning med jobbet utbildningsdagar. Jobbar sen sön-mån natt.

Idag blir de möte på skolan för Chris kl 17.00, igår hade vi match i Falköping. Slutade med oavgjort 4-4 så de var en kanon bra match. Våra killar låg under med 3-0 och vände såpass att de blev oavgort gissa om vi föräldrar var stolta :)

Medtanke på att våra killar spelar istort sett hela sina matcher utan att byta av varandra då de inte är så många samt de tycker de är kul att spela en hel match, Fkpn hade 8 avbytare så de var allt lite skillnad. Visar ju bara hur bra och drivande våra killar blivit :)

Christoffer är mittback, alla föräldrar berömmer han så mycket tur vi har Chris där så han kan rensa lite. STOLT MAMMA!!!! hehe

Men alla i det laget gör så otroligt bra ifrån sig alla är lika duktiga :)

Nä nu blir de dricka lite kaffe o softa lite...tjing tjing.

Grattis Emelie 19 år

Idag fyller min lilla "stora" tjej 19 år,jag var lika gammal som Emelie när hon föddes. Hade inte sett att Emelie själv hade barn i denna ålder hehe.

Ett stort grattis till dig Emelie på din födelsedag som var 03.38, minns de som igår :)

Blir till att åka och fira Emelie i Töreboda sen, ska bli kul och se vad hon bjuder på jag behövde ej ha med ngt förutom kaffet.

Nu ska vi äta frukost, tjing!!!


1 september 2010

Redan september, augusti månad gick hur fort som helst. Då har man snart nästa födelsedagsbarn att fira, om en vecka idag fyller min  äldsta dotter 19 år. Kommer ihåg tiden i Falkenberg med henne, jag och Linda en kompis umgicks dag som natt med våra små tjejer, vi gjorde allt ihop så kul vi hade. De som är roligt är att trots vi flyttat från Falkenberg har Emelie och Alexandra kontakten än idag, de har så kul när de träffas mm. Jag är glad för deras skull de är verkligen barndomsvänner :)

Mina vänner från kusten var här på matfestivalen, de kom på fredagkvällen runt 20.00, min sambo hade kommit hem tidigare från jobbet för att hjälpa mig fixa med maten osv. Kände mig en aning stressad när Filippa var som en mindre tornado och en annan plockade undan hon rev ut..hehe.
 
Men som sagt sambon fixade maten och salladen, jag kunde pusta ut och hinna duscha mm innan mina vänner anlände. När de väl kom , hade de med sig en fin presentkorg med en massa gott i, olika ostar,kex,chocklad,ölkorv mm smaskigt. Anneli hade med schampo,balsam,inpackning från företaget hon jobbar på de tackar jag också får, var kanon bra till mitt hår. 

Maten serverades efter de hade packat in sina saker och visat s sig till sina rum, hehe låter som ett slott. Sen var de mat och vin, bjöd på blue nun den är rätt lätt drucken och passar till mat iallfall. Sen kom bubblet fram alltid ett måste :) vi skålade för de var här. Satt uppe och pratde ett tag ute på altan, infra värmen var på så de var skönt och sitta där. Men sen gav vi oss till sängs då ngr hade jobbat och dagen varit lång.

PÅ lördag så åt/drack vi champangefrukost först sen så tog vi en promenad runt byn, vi bestämmde oss då för att åka till stan kl 12.00 sen hem runt 16.00 för att kolla in matfestivalen! Så vi åkte in drack en öl gick i lite butiker, alla handlade nog ngt. 

Cathrine hittade kläder till kvällen, jag hitta jacka, Suss en tröja, Helen hittade kläder till barnen, Anneli hm vad köpte hon? Hem igen sen sen in i duschen en efter en, på med musiken och stämningen, vi hade mycket trevligt och ingen hade brådska till stan vin,cider och bubbel återigen. Vi tog en taxi runt 21.30 sen gick vi direkt till Harrys, vilket tjejerna tyckte var ett shyst ställe, de hade tydligen gjort oim lite på nattklubben såg jag snyggt var de. 

Hem framåt 02.15 var väl i säng 03.00 en lyckad och trevlig kväll. Dagen efter sov vi länge jag till 10.00 de andra ca 11.00 jag skulle jobba extra på natten så var tvungen att sova ett tag. Mina vänner for hem runt 14.30 då var de bara att fixa mat till Filippa och sen vidare pöå kalas till Erica & Pierre.

De hade 10 års kalas för Christoffer, träffade på alla Ericas släktingar som var mycket trevliga. Pierres alla släktingar var där med, eller hans mamma och moster samt bror med tjej och barn. Var kul som sagt att träffa alla.

Sen hem och sova innan jag stack vidare till jobbet, tur de var lugnt på natten när man jobba :)


RSS 2.0