Fång

Hade veterinären ute igår kväll, hästen har fått fång och nu är de bara att se till att hon blir bättre. Hämtade ut smärtlindring åt Yra som hon ska ha i 12 dagar . 

Stå inne i Box i 10 dagar ca eller tills vi återkopplat med vetrinärer igen. En toppen bra vetrinär fick vi. Skönt. Håller på och söker hö att köpa en höensilage få hon formodligen har foderfång. Vi får se vad som sker och hoppad hon blir bättre. Hon går på sträng diet och strikt vila . Så ingen utegång ! 

Idag var jag även på lunch hos Sussi, dukat upp fint som vanligt med smörgås  och kaffe samt juice , så gott och mysigt. Uppskattas en sann vän, anförtrodd en heldel idag hur jag känner o mår, de går upp och ner med en, men de blir nog bra när våren kommer 😂

På fredag ska vi ut , jag Annika Sussi samt Mia , ska bli härligt :) behövs lite tjejmys! 

Nä ska kolla vidare på en plats i solen  nu, innan var de morden i Midsomer :)) 

Godnatt, inorrn jobb igen 😘❣

får äta halm 


Oj lite suddigt ! 


Flätan ute från pannluggen! 

Medicin intagen 👍❤️💞💖

Filippa 8 år

Idag är hon sjuk tyvärr, men presenter tårta och maten hon ville ha fick hon 👍🎂
Efm tårtan 
haha kladdis

Hihi
syrran terese vill ej vara med på bild


Sötnöt 

Lycklig 😂
så lik Emelie 💞
puss puss pajas ! Haha han är för go ... 

Nu säger jag godnatt ! Ps Filippa har  haft en bra dag trots hemma o sjuk. EB film av Barbie blev de efter frukost , hon önska pressad apelsin Jouice och tonfiskröra på macka, klart hon fick det :) 

sen blev de film, den hade hon redan så fick köpa en ny film. Så blev Barbie x 2 istället. Y
massa presenter blev de ! 

Helg

Går så jäkla fort, man hinner inte slappna av. Dödstrött på kvällarna, somnar tidigt :/ kul helg kul liv. Nä att bara jobba dagtid tar mycket på krafterna. Har aldrig jobbat enbart dag innan. Jag märker att de inte riktigt funkar för mig. 

Har lagt in om att jag vill sänka min 89% till att ta bort 2 dagar i månaden vilket då blir 78% så jobb 5 dagar ena veckan och 2 dagar andra veckan . Hoppas på att köra i ggn detta den 1/2 2016.  

Är skillnad att jobba dagtid på kontor med 3 raster . Frukost och lunch samt efm fika. Själv har man 30 min om man har tur . 

Jaja nog om detta, känner bara att jag e jäkligt trött och irriterad i allmänt ! Så vi ses !! 

Min Goa frukost, PS Filippa sov hos Nora mellan lördag och söndag. Vi var på bio på lördagen, Alfons Åberg , sen på kryddan och åt pizza :) gott . 
Hamburgare till Filippa !

Väntan innan bion.

Suck

Ibland vill jag ta mina prylar och klara mig sjölv. !!!

Tisdag 19/1

Söndag så var de Cheerleding, Adde undra om de inte var ngt. Jag ringde tränaren som förmodligen drabbats av akut magsjuka . En kvart innan så ställdes cheerledingen in och vi hade ej sett medelandet :/ men de gjorde inget , Filippa åkte till Nora oh lekte och Adde åkte på massage. Jag var hemma och tog de lugnt efter en jobbdag. 

På måndagen var de jobb igen, sen hem  och fixa mat för att åka mot Igelstorp lämna Filippa där Adde väntade. Han hade varit i stallet och mockat sen tog han henne vidare till den nya aktiviteten truppgymnastik , vi har stått i kö i mer än 1 år på detta. Väl där så träffade Filippa på sina gamla dagiskompisar , Maja Lisa Alva samt klasskompisarna Felicia  och Alice . Så de tyckte hon var jätte kul. Så de ska hon fortsätta på. 

Imorrn blir de att släppa ut hästarna, Adde åker dit först och fixar vatten och hö, sen åker jag och släpper ut dem. Så de blir bra. 

På kvällen är de andra chansen med dansen på Heléns dansskola , där går även Vanessa och Maja. Maja från dagis och Vanessa går i klassen . 

På torsdag till lör inga aktiviteter och mellan lör samt sön ska Filippa sova borta hos en kompis , jag och Adde samt terese o Coffe tänkte se bio. Om vi kan komma överens 😂 på lördag ska vi  till stallet som alla andra dagar, men hoppas pä fint väder så Filippa kan rida. 

Nu ska jag sova, eller rättare sagt se doktor quinne :)) i sovrummet .. 💤💤 Emelies kattungar har blivit ngt piggare, 2 har kommit hem och 3 är kvar. Så de känns bra. Imorrn får vi veta mera om kattungarna :) tack alla underbara som hjälpt till med denna insamling 👍💞😘

frukost bestod av kaffe och lättfil med banan . 


Åkte till stallet och mocka samt Yra fick nytt träns. 
Mums gott med hö :) 

Sen blev de ridning för Filippa , blev lite sena då en kollega feb jobbet ringde 😂
Mys 


Katten bubblan 💞

Tjofsig

Ja jobbig i min hals , en vecka nu med dålig sömn och hals som är fuckt upp.  Jobbigt som Hell. 

Halstabletter och te är de jag kör mycket av. Nässpray och hostmedicin . Som tur e fick jag bra sömn mellan fre-lör sov från halv 11 till 05:40 då klockan ringde. De var behövligt. Inatt har jag sovit ca 4,5 timmar och somna till när ja kom hem. 

Nu kollar jag doktor quinne och hoppas få sova inom en timme. Godnatt! 


Söndag 17 januari

Skulle inte sagt att jag sover bättre, de sket sig inatt igen. Somna kanske 01:30 så inte många timmars sömn nu igen. Blir galen på detta. 

Men men , nu jobbar jag och ska sitta avlösning under dagen 11-16 får hoppas man inte somnar 💤💤


Yra fått täcke ! 


Igår kollade jag  på doktor quinne när jag skulle lägga mig :)) 

Lite bättre

Sömnen har blivit lite bättre, somna igår halv 11 ( tidigt) för att sova tills klockan ringde. Fy var helt dö, men ändå utvilad på ett bra sätt. En dusch sen till jobbet😜 dagen har flytit på, syndat med min första semla. Vilket jag ej var sugen på , men vad gör man inte för sina kunder 😀 kaffe o semla, gott. 

Hemma vid 16:30 slappa och höll på att somna 😹 sen kolla jag en dokumentär om Titanic och Adde fixa mat. Mätt blev man igen ! Nu ligger jag i sängen. Kul lördag som vanligt när man ska jobba :/ 

Men men sånt e livet, blir inte roligare än vad man gör sig.  Inte tagit en droppe alkohol heller på över en vecka , sensation eller hur ! Haha ... Nä behöver inte sånt skit. De får bli när jag känner för de och just nu har jag inget behov av alkohol. Så e det o lika skönt de. 

Igår blev de fångarna på fortet samt grönsaker med dipp och kolsyrat vatten. Gott som attan .. Försöker en ggn för alla att tänka på vikten . Ja inget smart drag med semla, men nu e ju den äten .. Hehe. 

Nä ska se om de e ngt på tv kanske, godnatt. 4 Tim

Ja 4 timmars sömn Fick man denna natt. Tror under dessa 4 dagar med för lite sömn , är nog lika mycket som sovmorgonen jag hade vid min ledighet .  Natten sön-mån , 3 Tim sömn, mån-tis , 6 Tim , tis-ons, 5 Tim samt ons -tor , 4 timmar.. Så sammanlagt blir de ca 18 Tim, snitt tid 4,15 per natt. 

Vilket innebär för mig som behöver sova mina 8 timmar är en förlorad sömn till 50%  vet inte hur länge man orkar hålla på så här. Jag vill sova men kan inte.. Jag är trött men får ingen ro i kroppen. Har legat på soffan alla dessa dagar . 

Finns en heldel bakåt liggande problem till sömnen tar stryk , vet ej riktigt hur  jag ska få ordning på det . 

Lite kan jag ordna o de håller jag på med, men allt har och tar sin tid. 

Måste åka till jobbet nu!! 💤💤

Tjing 

Lämna Filippa

På skolan, sen hem o sova. Jag e såå trött . 💤💤 , PS fick sova 30 min sen ringde tele o Adde väckte mig . Kul ...

Dålig sömn

Vad jobbigt får inte tillräckligt med sömn.känner mig helt dö ... Blä. Sova lite inorrn nör jag e ledig .

Uteritt

Idag åkte vi till stallet kl 12, mocka fylla hönät, vattna och sopa stallgången mm. Sen ta ut yra från hagen och så fick hon stå ute på gården medans vi borsta henne mm. 

Hon gillar inte riktigt att stå uppbunden . Så därför har vi borstat henne ute idag och igår. Sen blev de en promenad längs vägen och tillbaka. För att sen rida mer inne i padocken. Gick riktigt bra för Filippa idag, vi använde ej tränset utan de fick bli grimma och grimskaft , tar de lite varligt fram då hon inte är hanterad pålänge. Hon har gått på lösdrift och inte haft ngn som ridit på 2 år på henne. Så klart att byta miljö samt ngn ska börja rida på henne är ju lite annorlunda mot vad hon är van vid. Men de går bra och har varit en toppen dag idag.

Släppte ut henne i större hage idag med, då hon varit inne i liten hage pga hon haft lite ont i knät. Men idag sprang hon galopp i hagen och var så nöjd. Hoppas bara Marie får in henne ikväll :)) 

Sen blev de Hööks byte av sadelgjorden och grimma, så nu är de fixat. Sen måste vi köpa ett vintertäcke också så hon har ett när de blir många minus grader. Vill ju inte hon ska frysa . 

Just nu sitter jag och spelar Bingolotto , Filippa  och Adde är ute och leker. Sen blir de duschning och tidig sänggång. 

För mig med, ska till jobbet ngt tidigare än vanligt imorrn, så ska vara startklar samt fixa allt inför morgondagen.

Nu e allt fixat för morgondagen! Filippa är inne och äter kvällsmat. Sen är de sängen . Nu är de Bingolotto för mig igen :) 

Godnatt !!!8Adde fixar svansen Helg

Sista lediga helgen innan jobbet på måndag. Har varit riktigt skönt med lov/semester :) sovmorgon och bara njutit. Träffar syrran och man.  Hästen som kom. Kul med srallpyssel, mocka o fixa hö mm. 

Har även kollat upp att jag kan ha häst här hemma. Känns ju toppen. Så till våren fixar vi nog ngt. Pratat med länsstyrelsen som har hand om det. Ulf heter han och sitter i skara . Toppen bra och prata med .  Idag blev de bara lite ridning Yra var lite bångstyrig 😂 men så e de , man får ta en dag i taget. 


Hööks

Idag blev de en del handlat på hööks
Ett nytt fint träns och grimskaft, grimma ( som var för liten ) :/ hink och läderolja sadelgjord till sadeln. Ridspö samt vantar till mig och Filippa. En stor Box att ha borstar mm i, så nu är vi redo att börja rida på mer allvar snart . 

Vi har än sålänge bara låtit Filippa sitta barbacka samt haft grimma på. Allt för att Yra Ska få vänja sig .  Men hon är duktig för att inte ha haft ngn på ryggen på 2 år.  När jag släppte grimskaftet lite så sparka hon bakut haha , Filippa fick hålla i sig . De gick bra. 

Riktigt kul faktiskt , köpte hönät också men de var inte lika bra som de Marie har :) får se vart hon köpt sina. 

Imorrn ska jag fixa med lite varmvatten så vi kan tvätta yras svans, den är inte så fin. Så ska köpa schampo också så man kan tvätta rent svansen . Så blir de nog bra :)) 

Nä nu dags att sova, bara ngr dagar kvar av sovmorgon nu :)) har varit underbart . 

Godnatt ! 
Avsittning! 
Kompisarna 
nöjd tjej Filippa :) 
Vilka dagarHar verkligen fullt upp, syrran e här har de bra och är i stallet .. Full full rulle e det !!! 

Yra är här

Nu har sötnosen kommit ! Vilken going. Syrran och fredrik kom vid 17:15 ca körde upp till stallet och släppte ut henne. Marie fixade sålde andra två hästarna kunde gå inannan hage så kunde hon gå ensam i hagen till o börja med. Hon fick även kolla in sin Box  och kissa in den 😂 sen ut och hälsa på de andra hästarna ! 

Marie tog in alla hästarna vid 21:00 och de hade gått bra. FIck två bilder som hon skicka till mig :) allt bra sa hon, skönt. 

Lukta på kompisen ...
här får ja bo ett tag fram :) 

Nu sova imorrn upp tidigt , då ska de ut
Tillsammans ... Spännande ! Godnatt . PS haft en trevlig kväll med syrran och fredrik..

Stallet

Nu har vi varit i stallet och fixat , lagt ut spån och halm i boxen . Fyllt hö nät X2 ett till kvällen och ett fullt på morgonen som de har hela dagen när de är ute. Sen betfor i en hink till kvällen och vattenkopp finns i boxen.  Sen bara sopa rent efter sig . Mocka gör man ju på kvällen nör man kommer eller på dagen på helgen . 

Ska bli kul och testa på detta 👍😘 

Idag kommer syrran

Så kul, idag kommer syster och hennes man hit . Var ett bra tag sedan vi sågs. 

Ska bli kul att umgås ngr dagar, de har ju med sig hästen Yra också som vi ska låna. Så ska iväg senare till stallet för att   Fixa lite ! 

Men nu först kaffe och slöa lite till , har varit ett underbart lov , sovit länge är utvilad som jag inte känt på länge ! Skönt för 2016 blir de mycket och göra ! Men jag e glad för det ... Tjing !

snygger haha ! Ligger i sängen 💤💤💤
kaffe på golvet, måste till Ikea o köpa sängbord 😱😼

En kväll med Elvis

När jag är vaken själv, så letar jag ofta fram ngt från Elvis P. De bara blir så , skön musik plus min pappa alltid sjöng Elvislåtar.

Hans ex skrev häromdagen på Fb !

Jag som är uppväxt med Elvis och min fars sång från honom , tycker ju extra om allt som har med Elvis att göra :)

Älskar Elvis älskar min fars tolkning av Elvis ... Vila i  frid båda 2 ... 💖💞

Dags att sova kl 03:15 💤💤tur de är sovmorgon💤💤
Akuten

Sitter på akuten sen 18:00 , mitt finger ströpblodflödet och de kändes inte skönt alls. Trodde jag hade en tråd runt fingret som strama åt, men icke då. 

Fingret blev svullet och blått.otäckt . Ringde 1177 som tyckte jag skulle åka in direkt pga kan vara blodpropp.tänkte de med , har ju haft ytliga blodkärl som spruckit ngn ggn,så kan ju var de. 

Nu kom vi in! De sa att de förmodligen var ett blodkärl som brustit . Så bara åka hem igen. De sa 10 patienter ännu DJ var påhittade av läkaren och vi skulle få vänta flera timmar. Nä tack åker hem istället och åker till jouren  om de blir värre som de sa. 


Nu hem ! 


Städa städa varje lördag

De tycker jag e kul, inte då :)) men efter jul och nyår så har vi bytt rum och de är saker lite här o var som ska hitta sin egna plats :)) 

Kollat lite saker på Ikea som skulle sitta fint. Två sängbord till oss, en hylla över tv:n en liten bänk/ sittbänk i hallen. Nattlampa till Filippa plus taklampa i lekrum samt mysbelysning där med ! Behöver inte kosta så mycket allt detta Max 2000 de är ok för så mycket tycker jag.  Har en fin fårpläd som jag skulle lägga på bänken. Där kan även hunden hoppa upp och titta ut :) 

Nä nu är de dags att fortsätta städa ;) tjing.. 

Vi fixade snögubben igår , fin va :) 

1 januari 2016

Året börjar härligt. Sovmorgon och toastskagen till frukost 😂 Filippa och Adde är ute en stund.  Sen lämnar han av Filippa hos Vanessa . Så nu har de börjat året med att leka. Först hos Vanessa , sen en sväng ute och sen kom de hit .  De har lekt riktigt bra idag, skönt. Funkar även bra med rummet uppe , då de kan leka i lekrummet nu. 

Själv är de slappdag för hela slanten, betalat stallhyran så nu väntar vi bara in hästen :) 

Håller på att titta på lite smalrecept till mig, så får vi se hur de blir :) säkert bra. 

Tjing från mig .. 

Ut med de gamla , in med de nya.

2015 insåg man återigen många saker som man alltid gör när 1 år gått.  Några kommer , några låter man gå och sen såg man vilka som fanns kvar . Att vuxna människor ska tävla om vänskap mm är inget för mig. Tänker inte göra mig till för att bli omtyckt , de ligger inte i min natur. 

Har insett att man har vänner som har vänner som man inte själv riktigt känner sig bekväm med. När man får vatten på sin kvarn så tar man avstånd . Sen höra sin vän tjöta om den personen hela tiden , vilket för mig är OVIDKOMMANDE , jag bryr mig inte om den personen, vad denna gör eller  säger what so ever ! Varför ska jag tjata om mina vänner hur bra de är inför en annan vän? Är man inte duglig för den  person man är då? 

Ja ja återigen 1 år gick .. Några kom några gick . Jag överlever detta också ! 

God fortsättning ! 

God lunch toastskagen! 

RSS 2.0