Förändringar

Ibland  måste man göra saker man kanske inte alltid vill men måste . Yra kostade oss bara pengar på att i te använda henne på rätt sätt . 


Nu har vi även tagit beslutet om att en av katterna måste flytta, inte för se är för många, men den ena katten trivs ej med de andra och behöver vara ensam katt . Så vi får se hur de går med ny familj till henne. 

Sen måste vi börja ta tag i renoveringen ordentligt , jag
Ser gärna en flytt i höst , så är lite angelägen o bli klar . Flytten kan bli tidigare eller senare , allt beror på rätt lägenhet mm . Som jag sagt tidigare , jag måste börja om på nytt , för allas skull , ska man hålla så behövs förändringar . 

Ikväll ska jag jobba kväll , så slappar o har de skönt , ska jobba med Carina idag , en fd kollega o vän . Kul , kör med en tjej som heter Jessica på dubbelkortet på kvällen, känns skönt, så bra o härligt är det , lugnt o skönt ingen Stress,  rast har man ingen som gapar efter tider 😁 lovley !  Ha en bra tisdag , ledig ons tor sen helg jobb :)) 

köpt en söt liten sekretär , ska målas ett lager med vitt sen byta knopparna , blir nog fint . Passar i vardagsrummet med mina andra vita begagnade saker 😂😂


Söndag och planering !

Idag har jag slappat och slappat Hihi, Filippa har varit på kalas så Adde åkte in med henne.  Nu kollar de på Harry Potter , Filippa o Coffe . Jag gjorde en kycklinggryta så 2 matlådor  med till jobbet. En för imorrn och en tis kväll :) sen ledig två dagar innan helgen . Härligt! 

Yra åkte till sitt nya hem igår och jag hoppas de gått bra idag. Med hästar kan de ta sin stund innan rang mm har ordnats upp. 


Adde var och fixa hos sin farmor då huset ska säljas , så han fick lite saker med där ifrån . En mössa de tyckte jag skulle ha ?? Hehe den fick Filippa 😂 katten o mössan har samma färg så var tvungen o ta kort 😜 ha en trevlig söndag kväll. 


Ridning

Idag har Filippa chempion som hon haft de senaste 2 gångerna . Hon är jätteduktig , galopp har de blivit också , men man får kämpa lite med chempion . Ikväll blir de bara soft , ska bli skönt . Kolla gladiatorerna . 


Dagens mat vet jag ej än . Får bli de som finns i frysen :) spännande 😂 godis är köpt igår så de behövs SJ mer idag . Jag äter ju inget sånt utan tar mig ett glas rött istället , kommer tina lite räkor och göra egen aioli , lite lyx vill man ju ha . 😎 trevlig lördag alla ! 


Lördag 21/1

Idag ska Yra få flytta till ett annat hem. Filippa har inte de intresset ordentligt att ta hand om en ponny. 


Jag vill inte vara den som "bara" ta hand om den och kosta pengar . Nä då e det bättre och då ngn som har nytta av henne med körning och ridning . 

Vi kan ändå hälsa på mm, så hon kommer få de bra på detta stället . Önskar er all lycka med Yra. 


Nya jobbet

Idag börjar jag mitt nya jobb, ska gå brevid i 3 dagar så de ska bli skönt . Kör igång med en kväll sen 3 dagturer, men slutar kl 14:00 så de är ju toppen.  Så jobbar jag gärna , måste ändå upp på morgonen med Filippa till skolan. Så jobbar hellre kortare o fler dagar . Blir kanon.


Nedgång

Har kört i gång operation viktnedgång , är ju fan om man inte ska lyckas. Har inte ätit ngt socker alls på 2 veckor så de känns ju bra . Däremot tycker jag Lchf maten blir enformig, så kommer faktiskt variera Viktväktarna in i det istället . 


Matdagboken

Har skrivit in mig där och bloggar varje dag om vad jag äter samt vad man går ner mm. , sa till Adde han behöver köpa ett måttband så jag kan mäta mig .


Filippa krama om mig häromdagen , då sa hon , mamma mina händer när ej runt , haha . Nä konstigt så tjock som man blivit , men idag så krama hon mig och sa - mamma jag nåt runt nu. Nu behöver du inte gå ner mer 😂 om de vore så väl :) 

Kul att de gett resultat , tänkte jag inte alls på. Kul grej faktisk att hon gjorde detta och sen helt plötsligt krympt en heldel centimeter :) 

Jag e nöjd ! På tisdag börjar skolan för Filippa igen , sen ska jag till Mia på morgonkaffe samt lämna lite kläder . Sen till nya jobbet och kolla samt lämna lite papper o skriva på anställningsbevis . Efter det blir de hem till Sussi på en kaffe :) ska bli trevligt . 

Nu önskar jag alla en trevlig lördag :) 


Firar

Idag firar jag mitt nya jobb, köpte lite rött och tog 2 glas . Har även lånat sonens laptop och kollar alla avsnitt av wallking Dead . Så jäkla spännande o bra :) 


Idag blev kvällens middag , broccoli gratäng. Smaskig var den . Senare på kvällen blev de lite bär, hallon och björnbär . Har ställt fram till frukost imorrn , rysk yoghurt o bär , ska bli gott . Sen lunch broccoli gratäng och middag blir ev tacos :)  utan bröd enbart sallad och körrfärs ;) kör ju Lchf så pasta bröd, snacks godis mm är helt uteslutet . Går helt okej än sålänge . Nu ska jag se del 6 av wallking Dead . PS vänt dygnet lite när man. E ledig 😱😜


Dag 4 a

Ja då var de dags igen , dagens frukost omelett med championer , lök och tomater . Smaskens, med ett glas vatten samt kaffe .


Lunchen blir gårdagens rester kyckling med broccoli . Middag har jag ej funderat på ännu. 


Nytt jobb

Gick av mitt arbete den 23/12 så hade sem veckan till nyår. Sen ytligare 2 veckor , lite lustigt att jag anmälde mig som arbetssökande idag , men de kan jag skippa nu.  Otroligt skönt , konmer jobba i hemvården havstena på 80% dag/kväll så de känns jättebra.


Dag 3

Idag så blev de rysk yoghurt och bär till frukost , vatten och kaffe . 

lunchen blir samma som igår , köttfärssås med vitkål och middag blir kyckling med broccoli . 


Idag kommer även en vän som ska kolla på Yra, då jag anser att vi varken har råd eller rätt tillfälle att ha kvar henne . 

Så vi får se vad som händer om de blir flytt eller ej. Har en annan spekulant annars . 

Filippa har även en kompis som är här och leker, jag njuter av att vara ledig så skönt . 

sista fatet var lite snacks till kvällen , blev lite sugen och detta är sånt jag kan smaska i mig :) 


Nu kör vi !

Dagens frukost och lunch samt middag 😀


God fortsättning 2017

Idag har de varit juvligt väder ute , blev en promend efter att jag sov länge , vakna tidigt somna sedan om.  Ut i fina vädret med Filippa och Adde samt Estelle givetvis .


Väl hemma städa upp lite på tomten och fixade fågelholken . Städat inne , dammsugit plockat undan tomtar mm, köket är iordning , rester är uppätna , så en härlig dag helt enkelt , slappat och njutit av årets första dag. 

Ikväll blir de film med emelie o Coffe 


1/1 2017

Då var de nya året här. Känns bra att lämna 2016 bakom sig och gå vidare. 


2016 har istort bara bestått av jobb och jobb, de har dock varit lärorikt och man har stärkt sig själv . 

Saker har kommit fram på ytan hur man vill att livet ska se ut , vad betyder allt man har och gör .  Många funderingar fram och tillbaka har de blivit . 

Vi har kommit fram till vissa saker som ev visar sig under 2017 , återstår att se. Tänker inte ha brådska med något . I år ska saker få ta sin tid, något jag måste lära mig , allt sker inte på en pisskvart , även om man vill . 

Nyårsafton var väldigt lugn för våran del . Jag sov till 11 så skönt , hade varit hos en vännina dagen innan och "firat" året som varit och tackat för det o sen firat in de nya i förskott 😀 så var något "bakis" hehe på nyårsafton . 

Blev en sväng till stan för att handla lite snacks till kvällen, lite bubbel för att fira in i samt lite smått o gott . 

Till lunch blev de pizza till kidsen och jag åt soppa .  Efter detta fixade jag Skagenröran och sen blev de filmen New years eve som jag kollade på medans Adde fixade köttet o potatisgratängen . 

Filmen slutade ca 18:00 då var de daga för mig att förbereda förrätten Skagenröra på toast. Coffe ville ej ha det så han fick som vanligt spett på köttbullar,korv och ost . De gillar han . 

Vi åt förrätten ca 18:30 och efter ca 1 timme huvudrätten vid halv 8 för vi missade grevinnan och betjänten 😂 varmrätten bestod av hemmagjord potatisgratäng med pepparkött och fläskfilé med rödvinssås och beairnäsås samt primörer , väldigt gott . 

Vid 21:00 ca blev de efterrätt , pannacotta med bärsås. Lagom mätt och bra fördelning på allt under kvällen tycker jag . Sen kollade vi på Alaska de last fronter och vid 23 ställdes allt snacks fram . Då satte vi även på nyårsfirandet på Skansen . 

Sen blev klockan 00:00 och ut o skåla in året och se raketerna . De var inte jätte mycket raketer , men är väl alla uppmaningar som görs varje år kanske som gör de blir mindre , jag kan tycka de är okej mellan vissa klockslag , sen alla andra dagar kan ju kvitta .

Efter nyårsraketerna blev de och slökolla på Rivierans guldgossar , en härlig film tycker jag . Somna väl ca 0200 och vakna nu 8:00 :) 

Hoppas ni alla hade en bra nyårsafton , vi tog de som sagt väldigt lugnt . De var välbehövligt och skönt . 

God fortsättning på nya året 2017 ! 


RSS 2.0